Яким спортом варто займатися при депресії

0
Яким спортом варто займатися при депресії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли у тебе тривожний розлад, депресія або менш гострий, але неприємний стан, коли буває складно навіть підвестися з ліжка. Але якщо вдалося, фахівці рекомендують займатися спортом! Ось яким і чому.

Під час тренувань організм виробляє ендорфіни, які знижують градус негативних емоцій та покращують стан. Коли тіло втомлюється, мозок втомлюється разом із ним, ти стаєш спокійнішим і голова ніби прояснюється. Сам процес тренування дозволяє відволіктися від сумних думок.

Звичайно, не варто підписуватися на тригодинне тренування, коли на нього немає ні фізичних, ні моральних сил. Але ж є й інші варіанти!

1. Прогулянка

Ні, спорт не повинен бути дуже серйозним, щоб отримати ефект. Навпаки, складні тренування можуть сприяти викиду кортизолу, який часто підвищується у тих, хто страждає на депресію. Гуляти вулицею цілком достатньо для того, щоб провітрити голову та подумати, як покращити своє психічне здоров’я. Кольори, звуки та запахи стимулюють органи почуттів, а контакт з іншими людьми підвищує самооцінку та зменшує відчуття самотності.

2. Біг

Відмінний спосіб помітити прогрес у фізичній формі, а не просто провести час на вулиці. Біг допомагає відволіктися від щоденної рутини та сфокусуватися на досягненні цілей. Крім того, для бігу не потрібне навчання та допомога тренера.

3. Групові вправи

Звичайно, при серйозній депресії про такий крок не може бути мови, але в легких станах це рекомендується. Навіть якщо ти не хочеш заводити нові знайомства та підтримувати бесіду, бути серед людей дуже корисно!

попередня статтяЯк вибрати техніку масажу, щоб “побачити” результат
наступна статтяСінді Кроуфорд ділиться секретами краси та стрункості
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я