Роби перерви: 4 причини, чому не потрібно тренуватися щодня

0
Роби перерви: 4 причини, чому не потрібно тренуватися щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли ти нарешті знаходиш вправи, які тобі підходять і подобаються в виконанні, з’являється стимул буквально оселитися в спортзалі! Зважаючи на те, що більшість звичок не приносять користі здоров’ю, це здається чудовою ідеєю. Насправді тренуватись щодня не варто, і ось чому.

1. Організму потрібен час на відновлення

Спорт – справжнє випробування для тіла. Але якщо ти не даси собі добре відпочити, можеш перетренуватися. Під час занять м’язи отримують справжній стрес, і якщо вони потім не відпочиватимуть, корисний ефект скоро зійде нанівець.

2. Тренування після дня відпочинку ефективніше

Ти сама помітиш, що виконуєш вправи з більшою легкістю і впевнено рухаєшся далі за тренувальним графіком. Крім того, покращуються сон та настрій.

3. Знижується ризик отримати травму

Чим сильніше і частіше навантажуєш м’язи, тим вищий шанс розтягнути зв’язки або отримати забій. Наприклад, якщо ти виконувала присідання зі штангою, не потрібно повторювати їх у наступні 2-3 дні. Групи м’язів, які не встигли відновитись, можуть тебе підвести.

4. Здоровий спосіб життя включає і відпочинок теж

Саме тому щоденні тренування далеко не такі корисні, як чергування спортивних і відновлювальних днів. Це той самий випадок, коли кількість необов’язково перетворюється на якість.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим корисний іван-чай
наступна статтяЯк виглядає найзухваліший образ герцогині Кейт Міддлтон
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я