Експерти розповіли, чи правда потрібно пити 2 літри води щодня

0
Експерти розповіли, чи правда потрібно пити 2 літри води щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

2 літри води на добу — вважається, що саме стільки потрібно випивати щодня, щоб уникнути зневоднення та пов’язаних із дефіцитом води головного болю, загальної слабкості, депресії тощо. Принаймні так скрізь пишуть.

Результати перевірки

Не однією водою із багаторазової пляшечки підтримується водний баланс людського організму.

“Залежно від раціону за день ми поглинаємо з їжею від 0,5 до 1 літра води”, – пояснює Адам Коллінз, викладач дієтології в Університеті Суррея (Великобританія). Наприклад, деякі овочі та фрукти складаються з води більш ніж на 90 відсотків.

Ранковий кухоль кави також повинен бути врахований при підрахунку випитої за день води. Справді, кофеїн має незначний сечогінний ефект, але втрата рідини через цю властивість кофеїну з лишком компенсується водою, використаною для приготування напою.

“Звичайно, ми зараз говоримо не про подвійне еспресо, а про великий кухоль кави, що бадьорить”, – пояснює Коллінз.

Перед початком тренування цілком варто вгамувати спрагу, але зовсім не обов’язково постійно пити під час спортивних занять.

“У таких умовах і в розумних межах дефіцит води не становить небезпеки для організму”, – пояснює Коллінз.

Він наводить приклад з марафонцями, які під час забігу в спекотний день втрачають з потом до 2 літрів води на годину. У такому режимі повністю відновити запаси води неможливо, навіть якщо робити зупинки для дозаправки на всіх пунктах живлення.

Порада експерта

Сучасна наука пропонує повернутись до витоків. Користі від води більше, якщо ви орієнтуєтеся на почуття спраги. Варто прислухатися до сигналів, які посилає вам ваше тіло, щоб пити рівно стільки, скільки потрібно вам: виходячи з вашого раціону, роду діяльності та умов, у яких ви проводите більшу частину часу.

попередня статтяДієтолог спростувала “головний міф” про каву
наступна статтяЯк тренуватись, якщо немає часу на спортзал
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я