Швидкий маринад для м’якого шашлику

0
Швидкий маринад для м'якого шашлику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ідея смажити шашлик виникла спонтанно і часу на маринування м’яса практично немає – на допомогу прийде маринад на основі ківі. Цей фрукт дуже добре розм’якшує м’ясо, роблячи його соковитішим і ніжнішим. Маринувати м’ясо з ківі потрібно не більше 2 годин, а для дрібніших шматочків вистачить і однієї години. Далі розповімо як приготувати такий маринад.

Інгредієнти на 5-6 порцій:

  • Свинина – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 великі головки
  • Ківі – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Зіра – 1/3 ч.л.
  • Коріандр у зернах – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Свинину (в ідеалі підійде вирізка або ошийок) добре помити та обсушити. Нарізати на невеликі шматки, розміром 4х4 см. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Петрушку нарубати ножем. З ківі зняти шкірку та натерти фрукт на тертці. Зіру та коріандр трохи розтерти у ступці.

М’ясо перекласти в миску для маринування, додати туди цибулю, зелень і натертий ківі. Всипати спеції, сіль та перець. Влити 200 мл холодної води і трохи пом’яти м’ясо з цибулею та спеціями руками.

Прикрити м’ясо плівкою, а зверху поставити гніт. Залишити маринуватися у теплі на 1 годину. Протягом цього часу перемішати м’ясо кілька разів. За годину можна сміливо приступати до смаження – м’ясо вже буде промариноване.

Подавати такий шашлик можна з фруктовими соусами, наприклад, з ткемалі з жовтої або червоної сливи.

Смачного шашлика та вдалого пікніка!

попередня стаття5 простих способів відразу зрозуміти, чи будеш ти носити річ чи ні: поради від стиліста
наступна статтяЯк зробити троянди з картоплі та бекону
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я