Що буде, якщо стояти у планці щодня

0
Що буде, якщо стояти у планці щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Планка вважається однією з найефективніших вправ, які можуть прибрати живіт та підтягнути тіло. Проте, все не так просто. Ця вправа має свої протипоказання, і ефективність її залежить від того, наскільки правильно її виконують. А що ж буде з організмом при правильному викананні цієї вправи.

Зміцняться м’язи спини, сідниць та ніг

Планка – ідеальна вправа для новачків, а також людей, які відчувають дефіцит часу. Завдяки тому, що планка змушує тіло працювати повністю, вона допомагає зміцнити корсет м’язів, який підтримує наш хребет. Загалом, коли ми встаємо у планку, ми одночасно підтягуємо м’язи спини та сідниць.

І ніг, звичайно. Планка опрацьовує більшість м’язів ніг, особливо середню та велику сідничні, литкові та м’язи стегна. Ви самі побачите, як через кілька тижнів регулярного виконання планки ноги стали стрункішими.

Стане краще постава

Звідки у багатьох людей погана постава та сутулість? Через нетреновану мускулатуру спини, шиї та плечей. Так що, якщо у вас є звичка горбитися і сутулитися, вам просто показано щоденне виконання планки. Завдяки їй у вас буде пряма постава та рівна спина.

Планка робить нас візуально стрункішими

Зверніть увагу на слово “зорово”. Врахуйте, планка не допомагає прибрати живіт і зайві боки, ця вправа призначена, швидше для тонізування м’язів, ніж для спалювання жиру. І не сподівайтеся, що ви скинете вагу, виконуючи лише одну планку хвилину на день. Це навряд чи станеться, якщо ви робитимете цю вправу в сольному варіанті.

Але планка здатна зробити вас стрункішою візуально. За рахунок підтягнутих м’язів задньої частини тіла, а також за рахунок зміцнення глибокого поперечного м’яза, який підтримує внутрішні органи. Тобто, планка, допомагає вашому животу стати більш плоским.

Прискориться обмін речовин

Планка повільно, але правильно спалює калорії і нарощує м’язи, які активно ці калорії споживають. Коли наші м’язи в тонусі, їм потрібно набагато більше енергії. Отже, виконуючи планку щодня, ви поступово прискорюєте свій метаболізм.

Людина стане більш гнучкою

Завдяки тому, що планка розтягує та зміцнює всі задні групи м’язів. Незабаром ви помітите, що ваше тіло спокійно справляється з більшим навантаженням і стає більш гнучким.

Планка знімає напругу

Так, ви здивуєтеся, але це так. Справа в тому, що при виконанні планки розтягуються ділянки м’язів, які ми найчастіше напружуємо під час тривоги та стресу. Ми ходимо з хронічною напругою в плечах, спині та із «затиснутим тазом». І саме планка допомагає зміцнити та розслабити ці м’язи. Ну, а як тільки «м’язи стресу» розслабляються, у людини автоматично знімається напруга і піднімається настрій.

попередня статтяЛікарка розповіла, як пити каву без ризику отримати інсульт
наступна стаття7 «корисних» снеків, які насправді шкодять фігурі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я