Як спалити жир: 5 міфів, в які час перестати вірити

0
Як спалити жир: 5 міфів, в які час перестати вірити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Можна спалити жир локально

Всі ці нескінченні вправи для худих рук та дієти, що зменшують обсяг стегон, є обман чистої води. Жодне тренування, жодна система харчування не здатна спалювати жир у певних місцях. Жир є у всьому тілі, і все, що ви можете зробити, це зменшити його загальний відсоток. Інше питання, що через індивідуальні особливості вашого організму, жир може розподілятися нерівномірно (наприклад, більше на стегнах або на животі). У такому разі він спалюватися теж буде не з усіх ділянок тіла одночасно, але залежить це виключно від будови організму, і навмисно позбутися жиру локально неможливо. Зате можна візуально підтягнути і зменшити обсяги певної зони за допомогою вправ. Наприклад, від віджимань або планки кількість жиру на руках не зменшиться, зате вправи зміцнять м’язи, приведуть їх у тонус, за рахунок чого руки здаватимуться стрункішими.

Спалювання жиру починається через 30 хвилин після початку тренування

Цей стереотип був дуже популярний на просторах інтернету років 5 тому, проте багато хто продовжує приймати його за істину. Насправді процес жиросжигания запускається тільки при дефіциті калорій. Коли ви витрачаєте більше енергії, ніж отримуєте з їжі, організм починає черпати з жирових відкладень. При цьому ніякого значення не має скільки ви займалися спортом: 15 хвилин, 30 хвилин або не займалися зовсім. Жир можна спалювати і без спорту, просто постійно харчуючись із дефіцитом калорій, але хорошої якості тіла при цьому чекати не варто.

Силові тренування перетворюють жир на м’язи

Силові тренування дійсно допомагають наростити м’язову масу, але перетворити на неї жир неможливо. Процес заміщення жирової тканини м’язами дуже довгий, трудомісткий і потребує комплексного підходу. Як ми вже сказали, жир спалюється при дефіциті калорій. А ось м’язи ростуть при профіциті – тобто процеси спалювання жиру та нарощування м’язової маси в принципі неможливі одночасно.

Щоб спалити жир, треба перестати їсти вуглеводи

Ще одна легенда, яка не має під собою жодних підстав, але в яку продовжують вірити мільйони людей. Вуглеводи, поряд з білками та жирами, — необхідні нутрієнти для нормальної роботи нашого організму, і без них він існувати не може. Від швидких вуглеводів (зокрема, доданого цукру, і справді можна відмовитися), а ось корисні повільні вуглеводи організму просто потрібні.

Вранці жир спалюється ефективніше

Великою популярністю користуються ранкові тренування на голодний шлунок, оскільки вважається, що з їхньою допомогою ефективніше спалюється жир. Але це зовсім не так. По-перше, повернемося до правила дефіциту калорій: ви можете їсти, що хочете, коли хочете і скільки хочете, і спортом можете не займатися зовсім, але якщо витрата енергії більша, ніж її споживання, жир горітиме. А якщо все ж таки намагатися прив’язати тренування до певного часу, то за статистикою у вечірній час витрата калорій на 10-12% вища, ніж уранці. Так що якщо ви «сова» і мучите себе ранніми підйомами на тренування з метою схуднути – розслабтеся і займайтеся спортом у будь-який зручний для вас час.

попередня статтяЕксперти назвали 3 звички, які допоможуть покращити пам’ять
наступна статтяКолаген та інші популярні БАДи, які можуть провокувати акне
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я