Як дожити в мегаполісі до 90 років: цікаві висновки експертів

0
Як дожити в мегаполісі до 90 років: цікаві висновки експертів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви запитаєте про це у сотні випадкових  перехожих, то отримаєте сто різних думок. Та навряд хоча б одна відповідатиме істині. Між тим, щоб жити довго потрібно лише дихати чистим повітрям, як на узбережжі чи високо в горах. Але звідки такому взятися у промисловому регіоні?

Вихід підказали експерти кліматичної техніки. Виявляється, ідеальний для довголіття мікроклімат у міських оселях та офісах може забезпечити унікальний прилад – очисник повітря, цікаві моделі якого ми знайшли в каталозі інтернет-магазину https://cleanairlove.com/.

Що таке іонізація повітря

Влітку, коли до міських бонусів додається сморід розплавленого асфальту, ми хоча б на день збігаємо до лісу або в крайньому разі до степу. Чому? Відповідь в аероіонах – позитивно та негативно заряджених частинках, без яких людина не може жити. Інакше їх називають іонами кисню.

У природі об’єм аероіонів становить 5000–20 000/см³, а в міських приміщеннях він ледве дотягує до 10–300/см³. Неймовірна різниця! Річ у тім, що у приміщеннях іони поглинаються пластиком. Саме в цьому причина їхньої надто низької концентрації у квартирах та офісах.

4 ознаки, що ви типовий містянин

Без їжі людина обходиться три тижні, без води – три дні, без повітря – три хвилини. Тут мається на увазі не якість повітря, а просто потреба в ньому. Втім, враховуючи доведений факт, що кімнатне повітря у 30 разів токсичніше за вуличне, ми ж якось виживаємо.

Так, метафора “вижити в кам’яних джунглях” давно стала сумною реальністю, як і вічні супутники містян:

  • сіра шкіра, тьмяне волосся, засльозені червоні очі зі  збляклою райдужкою;
  • мігрень, кашель, безсоння та пов’язана з нею постійна дратівливість;
  • синдром хронічної втоми, нікчемний імунітет, регулярне загострення хронічних захворювань, особливо ШКТ, дихальних шляхів та серцево-судинної системи;
  • цілорічна алергія на все поспіль – від проліску до скибочки ванільного кексу.

Регулярні провітрювання, безумовно, потрібні. Та хоч у приміщення й потрапляє більше кисню, ситуація кращою не стає: атмосфера в мегаполісах сильно забруднена.

Як же бути?

Провідні виробники побутової техніки (не тільки кліматичної) вважають добрим тоном випустити хоча б одну лінійку очисників повітря.

Залежно від квадратури приміщення та потужності пристрій має як постійні, так і додаткові опції.

Наприклад, усі сертифіковані прилади забезпечені трирівневою системою фільтрації, яка на 99,9% очищує повітря від патогенних мікробів й алергенів, що постійно циркулюють у ньому:

  • на першому рівні поглинаються пил, пилок та шерсть тварин;

  • на другому (дезодораційне очищення – вугільний фільтр) – розпізнаються та знищуються тютюновий дим, різкі пахощі, свічковий аромат, вуличні запахи, у тому числі гару та смогу;

  • на третьому рівні (НЕРА-фільтр) видаляються будь-які частинки розміром до 0,25 мкм, зокрема дрібнодисперсний пил, алергени пилового кліща, плісняві спори та формальдегіди – отруйні леткі сполуки, що виділяють меблі під впливом тепла й пари.

Додатковими є функція зволоження, набір високочутливих датчиків забруднення повітря, можливість керувати приладом дистанційно через вбудований модуль Wi-Fi.

Що стосовно іонізації?

Як дожити в мегаполісі до 90 років: цікаві висновки експертів

Відразу обмовимося: такою опцією оснащені не всі прилади. Зате в деяких передбачено навіть “іонний душ”, як в очищувачі повітря SHARP UA-KIL80E-W. Цікава розробка японських інженерів – генератор іонів Plasmacluster – за пів години інтенсивної роботи виробляє до 25 000/см3 аніонів і катіонів, які й перетворюють кімнатне повітря на високогірне.

Додайте сюди лаконічний дизайн, який відмінно вписується в будь-який інтер’єр та безшумність, що дає змогу залишати прилад працювати на ніч, – й ось перед вами унікальний секрет довголіття в мегаполісі. Будьмо здорові!

попередня статтяЯєчна локшина з сиром та ізюмом — солодка страва з доступних продуктів
наступна статтяЩо треба зробити, щоб кабачки продовжували рости до вересня
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я