Як приготувати «ніжні» голубці: помилка криється у фарші

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як приготувати голубці з фаршем, та такі, щоб вони вийшли смачними та апетитними на вигляд? Це питання цікавить багатьох господарок.

Подробиці

Варто зазначити, що цю страву можна готувати протягом усього року. Для приготування голубців можна використовувати і зрілу капусту.

А ось м’ясо для фаршу має бути середнє по жирності, тому найчастіше беруть або не дуже жирну свинину або використовують суміш із яловичини зі свининою.

У фарш для голубців додають рис, в результаті ця страва виходить не тільки смачною, але і досить ситною.

Для приготування голубців знадобляться такі продукти:

  • фарш – 0,5 кг;
  • один качан середньої капусти;
  • рис – 200 г;
  • морква – 200 г;
  • ріпчаста цибуля – 200 г;
  • зелень петрушки;
  • рослинне масло;
  • алича – 200 г;
  • одна айва;
  • часник – 3 зубчики;
  • томатна паста;
  • сіль, чорний перець (за смаком).

Спосіб приготування голубців:

1.Спочатку приготуйте фарш, причому зауважте, якщо взяти для приготування фаршу 50 % свинини і 50 % яловичини, то голубці вийдуть набагато ніжнішими.

Потрібно рис замочити у теплій воді на дві години. Потім промите м’ясо наріжте на маленькі шматочки і прокрутіть на м’ясорубці.

Далі наріжте дрібно цибулю і моркву, якщо є бажання, то обсмажте їх на рослинній олії.

2.Також слід дрібно нарізати зелень петрушки. Після цього всі підготовлені компоненти добре перемішайте. Додайте на свій смак сіль, чорний перець, дрібно нарізаний часник. Фарш для голубців готовий.

3.А тепер займемося капустою. Листя капусти має бути цілим, без будь-яких пошкоджень. Від капустяного листя залежатиме смак і зовнішній вигляд голубців, вони повинні вийти м’якими та еластичними.

Необхідно обережно зрізати кочерижку (листочки не повинні розсипатися) і покласти капусту в каструльку, обрізаний край повинен бути вгорі.

Потім залийте окропом і тримайте на тихому вогні протягом десяти хвилин. Після цього дістаньте, покладіть на друшляк щоб збігла вода. Трохи зачекайте, щоб качан охолонув.

А потім обережно почніть відокремлювати кожен листочок. Щільні прожилки можете побити дерев’яним молоточком або зрізати ножем, при цьому залишивши тоненький шар.

4.Тепер залишається лише загорнути фарш у листя. Можна зробити голубці квадратними або у вигляді ковбаски. Але загортати їх потрібно конвертиком.

Для цього потрібно взяти трішки фаршу, покласти на капустяний лист і обережно сформувати конвертик. Таким чином сформуйте всі інші конверти.

5.Укладіть сформовані голубці шарами впритул один до одного на дно глибокої каструлі. А між ними для надання більшого аромату покладіть часточки айви, а також сушену аличу.

Після цього приготуйте заливку (одна столова ложка томатної пасти на один літр окропу), доведіть до кипіння і залийте так, щоб голубці повністю покрилися. Потім поставте каструлю з голубцями на тихий вогонь і доведіть до готовності. Нехай вони постоять кілька годин і тоді можна подавати.

попередня стаття«Секретний» інгредієнт, з яким млинці більше ніколи не пригорять
наступна статтяЯк правильно позбутися пилу на листках кімнатних рослин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я