Як жінкам 40+ покращити якість тіла та легше схуднути: прості поради від тренера

0
Як жінкам 40+ покращити якість тіла та легше схуднути: прості поради від тренера
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після 40 позбутися зайвої ваги дійсно стає складніше: метаболізм уповільнюється, гормональне тло змінюються, що призводить до посиленої втрати м’язової маси, а розслаблений спосіб життя теж починає служити погану службу – руху не вистачає.

Досвідчений тренер підказує: невелике коригування щоденного плану справ допоможе перезапустити процеси, і ефект ти побачиш незабаром!

Залишатися в тонусі після 40 років дуже важливо: для багатьох це перше десятиліття зрілості стає критичною точкою не лише з фізичної, а й психологічної точки зору. Не приймаючи об’єктивні зміни тіла, дуже складно адаптуватися та навчитися слухати себе та берегти, дбаючи про активне та здорове довголіття. На допомогу поспішає відомий фітнес-тренер Тайлер Рід: він дає кілька порад, які допоможуть зробити тіло більш підтягнутим та струнким.

Додай у розпорядок низькоінтенсивні тренування

Якщо постійні спортивні тренування до 40 не стали частиною твоєї життєвої рутини, не варто різко змінювати курс після 40. Але рухатися більше – необхідно. Такі види спортивної дисциплінуючої та тренуючої діяльності як скандинавська ходьба, плавання, велосипедні прогулянки, тай-чі покращують кровотік, зводять нанівець падіння та травми та запобігають віковому виснаженню м’язів.

Не уникай тренувань із обтяженнями

І знову увага: мова не про станову тягу чи гирю! Однак обтяження необхідні, особливо якщо йдеться про необхідність позбавлення небезпечного вісцерального жиру. Гантелі, фітнес-обтяжувачі (включаючи моделі для рук та ніг та пояси або жилети для домашніх тренувань) неважко освоїти і вони дуже ефективні.

Знайди здоровий план харчування, якому ти зможеш слідувати без зривів на постійній основі. Це є ключовим фактором. Можна нескінченно змінювати одну дієту на іншу, але від них не буде ніякого толку (лише шкода!) поки ти внутрішньо не погодишся з тим, що правильне харчування – не тимчасовий захід, а спосіб життя.

Підбери схему, за якої ти будеш отримувати задоволення від їжі, контролювати голод і отримувати менше калорій. Зручне інтервальне голодування? Чудово! Подобається середземноморська дієта( її принцип: вживання білка , багато овочів та помірно фркуктів)? Прекрасно!

Підказка: багато білка, свіжі овочі та достатня кількість чистої води залишаються золотим стандартом здорового харчування для схуднення. А суворих дієт з жорсткими обмеженнями краще уникати — в 40+ вони ще небезпечніші.

попередня статтяЦього салату завжди мало: який же він смачний
наступна стаття3 помилки, які можуть зіпсувати смажену рибу: секрети від досвідчених кулінарів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я