Стейки зі свинини у пікантному маринаді: байдужим не залишиться ніхто

0
Стейки зі свинини у пікантному маринаді: байдужим не залишиться ніхто
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хочете порадувати свого чоловіка ситною вечерею? Тоді саме час готувати стейки зі свинини. М’ясо смажиться великим шматком та на максимально високій температурі. Завдяки цьому воно виходить дуже соковитим та ніжним. А маринад додасть не лише пікантність у смаку, а й зробить скоринку на м’ясі неймовірно апетитною.

Інгредієнти для 2 порцій:

свинина – 500 г
мелений перець – за смаком
сіль за смаком
діжонська гірчиця – 1/2 ст.
паприка мелена – 1 ч.л.
рослинна олія – 10 мл

Приготування:

Для маринаду змішуємо в мисці гірчицю, паприку та мелений перець. Сіль поки що не додаємо. М’ясо ріжемо на шматки товщиною не більше 1.5 см. Далі обмазуємо олією і маринадом. Обов’язково залишаємо при кімнатній температурі на півгодини,а краще годину. За цей час м’ясо зігріється до кімнатної температури та промаринується.

Далі знадобиться сковорода для гриля. Бажано, щоб вона була з чавуну та мала ребра на дні. Дуже добре розігріваємо сковороду на сильному вогні. Масло не додаємо, тому що шматки і так достатньо змащені ним.

Викладаємо шматки на сковороду та смажимо на сильному вогні по 4 хвилини з кожного боку. Готове м’ясо викладаємо на теплу тарілку. Посипаємо крупною сіллю та прикриваємо фольгою. Так і м’ясо просолиться, і соки в ньому збережутьться.

Подаємо з будь-яким гарніром або салатом зі свіжих овочів. Також добре підійдуть тушковані гриби. Смачного!

попередня статтяЯк правильно обрізати спатифілум, щоб рослина радувала квітами якнайчастіше
наступна статтяНе вживай цю кашу на сніданок: від неї росте вага, з’являються зморшки та прищі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я