Чим замінити розпушувач у випічці: тісто виросте утричі

0
Розпушувач чи сода: що краще додати у тісто
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо у вас закінчився розпушувач для тіста, а часу бігти в магазин немає, то спробуйте перевірені способи. Ними користуються досвідчені господині, навіть не купуючи розпушувач для звичного застосування.

Подробиці

Щоб розуміти, чим замінити розпушувач, не треба бути експертом. Достатньо знати склад цього диво-продукта.

Це та ж сама сода, але поєднана у певних пропорціях із борошном та лимонною кислотою. Іноді замість борошна, виробники додають ще крохмаль для того, щоб розпушувач довше зберігався. Суміш зроблена так, щоб сода і кислота давали потрібну реакцію під час випікання.

Тому ви можете замінити розпушувач звичайною гашеною содою або ж зробити розпушувач самостійно.

Для цього візьміть 5 столових ложок харчової соди, 3 столових ложки лимонної кислоти, 6 столових ложок борошна та 6 столових ложок кукурудзяного крохмалю. Висипте усі інгредієнти в суху скляну банку і акуратно перемішайте дерев’яною паличкою.

Банка і ложки мають бути абсолютно сухими, а паличка тільки дерев’яною. Через вологу і перемішування металевою ложкою реакція може початися завчасно.

попередня статтяЯкі помилки робить кожен другий городник, коли садить помідори на розсаду
наступна статтяЯк побороти лупу без прорекламованих шампуней
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я