3 незвичні способи приготувати смачні пельмені

0
Як смачно приготувати пельмені на сковорідці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Основною перевагою заморожених пельменів є ситність та швидкий час приготування. Попередньо їх потрібно зліпити самостійно або придбати готові. Зварені пельмені – найпростіше рішення нашвидкуруч. Проте такий рецепт має свої хитрощі.

Перелік:

  1. Пельмені (350 г).
  2. Рослинна олія (ч. л).
  3. Вода (одна склянка).
  4. Сіль.

Процес приготування:

У каструлю з водою слід кинути заморожені пельмені. Вода повинна закипіти, інакше тісто може злипнутись або порватись. Можна заощадити час, якщо залити заздалегідь в ємність теплу воду з чайника. Для запобігання злипанню пельменів слід додати пару ст. л. рослинної олії, змішаної із сіллю.

У воді не повинно бути занадто багато пельменів, оскільки надлишок замороженого продукту надто охолодить воду. Доведеться чекати повторного закипання, що знову спричиняє ризик порвати пельмені.

Порада від кулінарів: щоб смак і запах пельменів посилився, до бульйону додається склянка води. Потрібно влити воду в той же момент, коли пельмені почнуть спливати. Варити в такій ситуації потрібно трохи довше.

Після закипання додають спеції на смак: зелень, цибуля, перець, лаврушку, часник. Також зварити пельмені можна не просто у воді, а у м’ясному бульйоні. Згодом його можна подати як першу страву.

Приготування не закінчується, коли настав час дістати пельмені з каструлі. Далі потрібно дати стекти зайвій воді, відкинувши їх на сито. В іншому випадку вода дуже скоро виступить, а соус, покладений до пельменів, зісковзне з них. Він краще вбереться в підсохлі пельмені.

Страву краще вживати відразу, а зберігати в холодильнику не більше двох днів.

Смажені пельмені

Ця дуже ситна страва підійде для обіду чи вечері. Як правило, перед жарінням пельменів їх радять обов’язково проварити в окропі близько 5 хвилин.

Цей крок можна пропустити, якщо хочеться спробувати найбільш хрусткі пельмені. До смажених пельменів підійде соус. Його можна купити чи зробити самостійно.

Перелік продуктів:

  • Пельмені (350 г).
  • Масло (6-8 ст. л.).
  • Спеції до смаку.
  • Сметана (380 г).
  • Мариновані корнішони (3-5 шт.).
  • 2 зубчики часнику.
  • Свіжа зелень.

Процес приготування:

Рецепт соусу

Огірки натерти на дрібній тертці і скласти в миску під соус.

Через прес пропустити зубчики часнику. Потрібно дрібно нарізати кріп і в блендері подрібнити петрушку в кашку (можна додати чайну ложку соняшникової олії).

Далі ці продукти слід відправити до миски. Останній крок – додати сметану та ретельно все перемішати. Посолити за потреби. Соус готовий.

Рецепт пельменів:

Сковороду розігріти та одним шаром викласти пельмені. Якщо вони заморожені, краще залишити їх ненадовго за кімнатної температури, щоб уникнути бризок від масла.
Протягом 3-5 хвилин утворюється золотиста скоринка. У цей момент посипати перцем пельмені і кожен перевернути окремо.

З іншого боку почекати скоринку і перемішати. Чекати 3-5 хвилин, перемішати і смажити ще 3-5 хвилин.

Блюдо готове.

Запечені пельмені

Кожен народ має свій особливий рецепт цієї страви. Азербайджанські – дюшбари, як правило, їх ліплять у вигляді трикутників. А варити їх потрібно тільки в баранячому бульйоні.

Узбецькі називаються барак-чучвара, їх роблять у вигляді невеликих квадратиків. Як правило, такі пельмені заправляють кислим молоком. Корейці готують “поу-за”, а ось японці – гедза. У Росії її з’явилися вони у XV столітті.

Інгредієнти:

  • Пельмені (500 г).
  • Сметана – 15-20 % (5 ст. л.).
  • Шинка (100 г).
  • Твердий сир (50 г).
  • Перець (0,5 ч. л.).
  • Вода (400мл).

Процес приготування:

Для початку треба нарізати невеликими шматочками шинку і натерти сир (на дрібній) на тертці. Форму для запікання змастити олією. Потім на дно форми викласти пельмені, далі йде шар шинки. Сметану та спеції змішати у воді та рівномірно залити у форму.

Залишається лише поставити форму в піч і запекти пельмені в духовці (поставити час 30-40 хв) за температури 200 гр. Через 10-15 хв після початку запікання накрити форму фольгою. Після готове блюдо можна діставати.

попередня статтяЯк швидко позбутися неприємного запаху риби в квартирі
наступна статтяЯк з однієї петунії отримати 6 пишних кущів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я