Варіанти використання корисної селери, про які мало хто знає

0
Варіанти використання корисної селери, про які мало хто знає
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У більшості господинь із селерою дуже складні відносини. Про цю рослину всі чули, але мало хто її використовує. І даремно, адже селера дуже корисна. У її складі присутні кальцій, магній, залізо, калій, цинк, селен та 12 видів антиоксидантів. Все це робить цей продукт корисним для серця, імунітету та стану кісток.

До того ж селера по-своєму унікальна, тому що в селери їстівні абсолютно всі частини – і корінець, і стебла, і листя, і насіння.

Смак у селери дуже пряний. Він знаходиться десь на межі солодкого та гіркого та відмінно поєднується з м’ясними та овочевими стравами.

У супах і тушкованому м’ясі найдоречніше буде корінь селери. Його потрібно натерти на тертушці або нарізати кубиком. У м’ясо приправа додається практично на початку готування, а в супи перед закінченням варіння.

Іноді корінь селери додають у салати. Однак варто враховувати, що без термічної обробки він досить жорсткий.

Якщо корінь селери висушити, в сухому вигляді його необхідно подрібнити в кавомолці або потерти на тертці. Ароматний порошок можна змішати з сіллю, а можна використовувати в чистому вигляді, посипаючи бутерброди з сиром або вершковим маслом та додаючи до різних перших страв.

Листя і стебло селери відмінно підходять для овочевого салату. Найкраще вони поєднуються з редисом та томатами. При вживанні одночасно з яйцями, селера перешкоджає зайвому засвоєнню холестерину.

Крім того, нарізане соломкою листя селери можна без побоювання додавати в овочеві супи. Від цього вони стануть тільки кориснішими та смачнішими.

А ось як гарнір до м’ясних страв селеру рекомендується пасерувати в невеликій кількості рослинної олії з морквою і цибулею, – вийде щось по типу теплого салату.

Також зі стебла селери можна приготувати зелений смузі, додавши банан або авокадо, для отримання більш кремової консистенції.

попередня статтяЯк зберегти сиве волосся здоровим і блискучим: 5 правил
наступна статтяЯк скинути останні 2 кілограми, які ніяк не зрушать з мертвої точки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я