Експерт назвав 10 ознак, які говорять про те, що вам необхідно скинути вагу

0
Експерт назвав 10 ознак, які говорять про те, що вам необхідно скинути вагу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді набір ваги може відбуватись повільно, і ви занадто зайняті, щоб помітити його. Або ви просто не хочете про це думати. Можливо, на вас стільки всього навалилося, що ви кажете собі, що з понеділка почнете харчуватися правильно або з першого числа підете в спортивний зал. Потім у якийсь момент ви прокидаєтеся вранці і насилу впізнаєте про своє відображення в дзеркалі. Щоб позбавити вас від будь-яких припущень і припущень, есперт з видання MH Денис Фещук зібрав 10 ознак того, що вам настав час схуднути.

Ви просто знаєте про це

Напевно, ви прямо зараз знаєте, чи вам потрібно худнути. У нас часто є відповіді — ми просто маємо бути готові сказати собі правду. Так, може бути складно визнати, що ви додали у вазі, але аналіз того, де ви зараз перебуваєте, і ухвалення рішення почати діяти можуть полегшити той емоційний стрес, від якого ви вже втомилися.

Вам складно почати тренуватися

Якщо ви не хочете йти в тренажерний зал, тому що соромитесь зайвої ваги, або через свою вагу вам занадто складно займатися на відкритому повітрі, це ознаки того, що пора худнути. З якою б перешкодою ви не зіткнулися — ожиріння, малорухливий спосіб життя, нестача гнучкості, проблеми із серцево-судинною системою або м’язова слабкість — ви здатні подолати це. Вирішіть почати з чогось – ходьби, пробіжок, плавання. Просто почніть.

У вас погані показники здоров’я

Ваш лікар каже, що у вас високий артеріальний тиск чи підвищений рівень холестерину? Надлишковий жир, особливо жир на животі, може збільшити ризик серцевих захворювань та діабету 2 типу, а також призвести до високого рівня холестерину та артеріальної гіпертензії. Хороша новина полягає в тому, що втрата ваги може повернути ці цифри у нормальний діапазон. Якщо ви схуднете, ви зможете уникнути безлічі ризиків, пов’язаних із цими захворюваннями.

Ви хропите

Надмірна вага іноді може призвести до обструктивного апное уві сні – стан, при якому під час сну ваше дихання багаторазово зупиняється на кілька секунд. Гучний храп, схожий на ядуху, може бути симптомом сонного апное. Цей розлад призводить до зниження вмісту кисню в крові і може будити сплячих протягом ночі. Найчастіша причина синдрому обструктивного апное уві сні — надмірна вага та ожиріння. Якщо ви часто відчуваєте втому і вам кажуть, що ви голосно хропите ночами, у вас може бути апное уві сні. Схудніть, і вам, ймовірно, не доведеться звертатися до фахівця зі сну.

Ви стабільно набираєте кілька кілограмів щороку

Якщо ваша вага з роками тільки збільшується і ніколи не знижується, це вірна ознака того, що настав час задуматися про своє здоров’я і вжити заходів.

У вас болять суглоби

Якщо у вас болять коліна, тазостегнові суглоби та спина, це може бути через зайву вагу, яку ви носите із собою. Надмірна вага спричиняє тиск на суглоби і може впливати на тканини навколо них, викликаючи біль у суглобах та дискомфорт під час руху.

Ви знаходите виправдання

Люди досить витончені в запереченні та накопиченні виправдань, щоб уникнути реальності та страхів. Якщо ви витрачаєте багато енергії, пояснюючи собі або іншим, чому у вас надмірна вага, чому ви не займаєтеся спортом або як ви не любите здорове харчування, ваші виправдання можуть бути ознакою того, що настав час змінюватися. Припиніть пояснюватися і зосередьтеся на тому, щоб стати здоровішим.

Ви задихаєтеся, піднімаючись сходами

Якщо, піднімаючись сходами або займаючись повсякденними справами, ви страждаєте від задишки, це може бути пов’язане зі збільшенням ваги. Здібності вашої дихальної системи знижуються в міру набору ваги. Задишка може бути пов’язана з бездіяльністю – ознакою того, що ваше серце та легені не отримують необхідного тренування для оптимальної роботи.

Ваш одяг більше вам не підходить

Напевно, у вас є джинси, які завжди любили носити. Якщо вони раптом стали вам малі і сильно тиснуть, це вірна ознака, що час діяти.

Ваші параметри вищі за норму

Якщо ваш індекс маси тіла (ІМТ) підвищений, а обхват вашої талії перевищує 100 сантиметрів, очевидно, вам настав час скинути кілограми. Ви можете використовувати ці два показники як міру, щоб дізнатися, чи є у вас зайва вага.

попередня статтяЕксперти розповіли, що буде, якщо відмовитись від вуглеводів
наступна статтяЕксперти назвали правила, які допоможуть “не зірватися” з дієти
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я