Салат з буряком та йогуртом по-турецьки

0
Салат з буряком та йогуртом по-турецьки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У будь-якій кухні світу є дуже схожі одна на одну страви. Наприклад, салати із відварених овочів. Ті самі буряки характерні для меню різних країн. Відмінності будуть зовсім невеликі, але всі вони зі своєю родзинкою та поправкою на кулінарні традиції. Як, наприклад, турецький салат із буряком та йогуртом.

Приготування:

1. Відварити 2 середні буряки (саме відварити, а не запекти або посмажити). Остудити, почистити та нарізати досить дрібно брусочками або натерти на великій тертушці.

2. Подрібнити 2 зубчики часнику через прес або на тертушці.

3. Додати до часнику 1 ч. л. тертої лимонної цедри, дрібку сушеної м’яти, 2 ст. л. оливкової олії (або запашної соняшникової олії), 50 мл натурального йогурту без добавок та цукру, 1 ст. л. майонезу (можна й без нього).

Сіль та перець за смаком. Будь-які прянощі також за бажанням та смаковими уподобаннями додаються в цю заправку.

4. Заправити буряки соусом з йогурту та часнику. Перемішати і одразу подавати.

При подачі посипати зеленню та по можливості горіхами або зернами граната.

Цей салат з буряка добре йде до м’ясних котлеток і шашликів, є одним з різновидів османських овочевих бурякових салатів, що часто подаються на святкові столи в турецьких сім’ях.

Йогурт можна замінювати на не дуже жирну сметану. М’ята та цедра у цьому салаті обов’язкові інгредієнти, вони нічим не замінюються.

попередня статтяНемає часу на спорт: 5 способів вирішити цю проблему
наступна статтяЧому не варто лягати спати голодним і як сон натще може зашкодити фігурі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я