Експерти розповіли, чи варто користуватися фітнес-трекером

0
Експерти розповіли, чи варто користуватися фітнес-трекером
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сучасні технології — у вигляді смартфонів і розумного годинника — досягли великих успіхів, дозволяючи нам краще керувати своїм життям та контролювати повсякденні звички. У наші дні багато людей люблять відстежувати свої дані, і саме тому фітнес-трекери настільки привабливі: вони дозволяють нам стежити за своєю фізичною формою легким способом, який здавався неможливими лише кілька років тому.

І хоча на перший погляд усе це звучить досить круто, слід поставити запитання, чи справді ці речі такі необхідні. Чи є вони невід’ємною частиною сучасного фітнесу, чи це просто черговий трюк, без якого можна спокійно обійтися? Давайте розглянемо плюси та мінуси використання фітнес-трекера, щоб вирішити, чи коштує він грошей.

Що насправді враховує фітнес-трекер?

Майже кожен фітнес-трекер здатний відслідковувати щонайменше дві речі: кількість кроків, які ви робите, та кількість спалених калорій. Спалені калорії залежать від того, скільки кроків ви робите, що робить найпростіші фітнес-трекери сучасним втіленням крокоміра.

Деякі моделі також здатні відстежувати кількість сходинок, по яких ви піднімаєтесь щодня, виконуючи роль свого роду висотоміра. На додаток до цього, багато фітнес-трекерів тепер можуть оцінювати ваш сон: від кількості годин, які ви спите, до фактичної якості сну.

Це ті функції, які ви знайдете навіть у недорогих гаджетах, але деякі з найдорожчих пропонують ще більше функцій. Наприклад, моніторинг частоти серцевих скорочень за допомогою оптичних датчиків, які кріпляться до вашого зап’ястя та можуть вимірювати пульс. Більше того, існують різні спортивні трекери, які здатні точніше відстежувати такі дії, як біг, їзда на велосипеді, скелелазіння та плавання, часто використовуючи GPS для вимірювання певних відстаней.

Кому варто придбати фітнес-трекер?

Одним із найочевидніших факторів, які слід враховувати при покупці цього гаджета, є ціна. Незважаючи на те, що прості фітнес-трекери є досить доступними, це все ще витрати, і вони не є абсолютно необхідними. Тому якщо у вас обмежений бюджет, ви, ймовірно, зможете обійтися без них. Натомість витратите ці гроші на абонемент у тренажерний зал або поживні продукти для свого раціону.

Але якщо у вас є гроші, наступне питання, яке потрібно поставити собі: для чого конкретно ви його використовуватимете. Якщо ви захоплюєтеся технологіями і любите стежити за кожним аспектом свого життя, то цей гаджет створений для вас. Ви відстежуватимете свої калорії, кроки, якість сну та частоту серцевих скорочень, а потім зможете відповідним чином оптимізувати кожен із цих показників.

Однак, якщо ви не любитель лайфхаків, але хочете трохи схуднути, фітнес-трекер може стати чудовим способом почати регулярно займатися спортом і контролювати свої звички. Ви можете встановити цілі по кроках, які ви потім виконуватимете кожен день. Перетворіть вправи на гру, в яку ви граєте з самим собою, намагаючись перевершити кількість кроків, які ви зробили день або тиждень тому.

Кому не варто купувати фітнес-трекер?

Як ми вже сказали, якщо у вас обмежений бюджет, є кращі способи витратити свої гроші. Крім того, є межа того, що фітнес-трекер може правильно відстежувати.

По-перше, кількість спалених за день калорій, що вказується багатьма гаджетами, може суттєво відрізнятись від ваших фактичних енерговитрат. Тому краще сприймати цю цифру лише як орієнтир. Також, якщо ви займаєтеся силовими тренуваннями, на ринку немає перевірених трекерів, які могли б точно виміряти кількість виконаних вами повторень і підходів, не кажучи вже про точне визначення витрати калорій.

Нарешті, якщо ви перевантажені занадто великою кількістю інформації, вам слід двічі подумати, перш ніж придбати новий девайс. Існує тонка грань між простим знанням ваших щоденних кроків, калорій та частоти серцевих скорочень у стані спокою та одержимістю цими даними.

Очевидно, що сьогодні для багатьох людей фітнес-трекери можуть бути просто крутою іграшкою, але навряд чи необхідністю. І вони не обов’язково нададуть багато корисних даних, які дійсно допоможуть вам стати кращими.

попередня статтяЕксперти розповіли, як швидко заснути, якщо ви прокинулися серед ночі
наступна статтяЩо допомагає Шарліз Терон виглядати на 10 років молодшою
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я