...
ГоловнаКулінаріяНавіщо господині обсмажують рис перед варінням

Навіщо господині обсмажують рис перед варінням

Підпишіться на нас:

Говорять, що обсмажування гречки перед варінням дозволяє приготувати просто казково смачну кашу. Щодо інших круп, то подібним чином господині надходять перед приготуванням рису. Тільки обсмажують його не на порожній сковороді, а в олії з часником.

Для приготування потрібно:

  • 1 склянка рису;
  • 3-4 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • вода.

Як готувати

Промийте рис доти, доки вода після миття не виявиться прозорою. Потім крупу потрібно просушити, переклавши в сито або друшляк.

Поки стікає вода, очистіть і подрібніть ножем часник, розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте часникові часточки до зарум’янювання.

Коли часник засмажиться, зберіть його – він більше не потрібен, а в масло, що просочилося часником, перекладете підсохлий рис.

Обсмажуйте на середньому вогні, поки крупа не вбере олію і стане бурштиново-прозорою. Тепер можна посолити, додати спеції та залити рис кип’яченою водою, після чого накрити кришкою. Крупа має бути покрита водою приблизно на один палець зверху.

Далі готуємо на середньому вогні. До столу подаємо з м’ясом, рибою чи овочами.

Рис гарантовано вийде розсипчастим та ароматним.

Смачного!

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...