5 продуктів, які допоможуть досягти рельєфного тіла

0
5 продуктів, які допоможуть досягти рельєфного тіла
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У гонитві за ідеальною фігурою мало просто скинути зайві кілограми. Щоб тіло виглядало підтягнутим, здоровим та красивим, важливо подбати про рельєф м’язів. Звісно, ​​досягти його без тренувань неможливо. А щоб заняття спортом були ще продуктивнішими і ви швидше побачили заповітний результат, важливе збалансоване харчування. В цій статті ми зібрали 5 основних продуктів, які допоможуть і схуднути і  наростити м’язову масу.

Яйця

Звісно, ​​всім спортсменам відомо, що яйця допомагають нарощувати м’язи. Все завдяки великій кількості білка (12 грам на 100 грам продукту) та його легкій засвоюваності. Але занадто теж не варт налягати на яйця: при всіх корисних властивостях вони містять велику кількість холестерину, тому більше трьох штук на тиждень краще не вживати.

Креветки

Креветки – чудове джерело білка. На 100 грам продукту його вміст становить 19 грам, і при цьому креветки мають низьку калорійність. Білок у складі дуже добре засвоюється, й у цьому може скласти конкуренцію яйцям.

Нут

Всупереч поширеній думці про те, що вегетаріанцям складно набрати м’язову масу, багато прихильників такого типу харчування все-таки мають ідеальний рельєф. Один із продуктів, який їм у цьому допомагає — нут, який можна їсти просто так, а можна як хумус. У 100 г сирого нуту міститься цілих 19 грам білка – це більше, ніж у багатьох видах м’яса.

Риба

У середньому, у різних видах риби на 100 г міститься близько 20 г білка. Крім того, риба містить велику кількість жирних кислот, такі як Омега-3, які, згідно з численними дослідженнями, ще й прискорюють ріст м’язової маси.

Сир

Якщо у вас немає алергії на лактозу, то чудовим джерелом білка може стати знежирений сир. У ньому міститься велика кількість казеїну (17 грам на 100 грам продукту) – білка, який довго засвоюється і, до того ж, надовго дарує почуття насичення.

попередня стаття5 речей, які не варто робити перед пробіжкою
наступна стаття5 смачних альтернатив авокадо-тосту
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я