Цікавий варіант приготування кукурудзяного хліба

0
Цікавий варіант приготування кукурудзяного хліба
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про цей хліб пишуть дуже багато позитивних відгуків, тому ми вирішила перевірити, чи це так. Попереджаємо відразу, що високої хлібини не чекайте, тільки якщо готуватимете хліб у формі для хліба. Кукурудзяне борошно, як і житнє, не дає високого підйому. Але все одно, хліб вийде цікавим на смак та гарним.

Складові:

  • 150 мл молока,
  • 150 мл води,
  • 1 ч.л. солі,
  • 1 ст.л. цукру або1 ч.л. меду,
  • 1 ст.л. рослинної олії,
  • ¼ ч.л. куркуми,
  • 250 г пшеничного борошна,
  • 200 г кукурудзяного борошна,
  • 15 г «живих» дріжджів.

Рецепт:

1. У невелику миску всипаємо свіжі дріжджі, додамо цукор та тепле молоко, перемішаємо. Миску з опарою залишимо в теплому місці, поки не розчиняться дріжджі і не піднімуться «шапочкою».

2. У ємність, в якій замішуватимемо тісто, виливаємо теплу воду, додаємо сіль і рослинну олію, виливаємо опару, що піднялася, просіюємо пшеничне і кукурудзяне борошно з додаванням куркуми (куркуму додаватиза бажанням). Замішуємо тісто. Коли тісто не прилипатиме до стінок посуду – заміс припинити. Ємність з тістом накрити кришкою або плівкою і поставити в тепле місце для підйому приблизно на 1 годину.

3. Готове тісто викладаємо на стіл і формуємо круглу паляничку, яку переносимо на лист, застелений пергаментом або силіконовим килимком. Хлібу можна надати будь-яку форму або просто викласти тісто у форму для випікання – круглу чи прямокутну. Тісто злегка припудрюємо борошном і гострим ножем робимо надрізи. Заготівлю хліба накриваємо плівкою і ставимо у тепле місце на вистоювання ще на 20-30 хвилин.

4. Після вистоювання лист з тістом переносимо в розігріту до 180 °С духовку. Випікаємо хліб 30-40 хвилин. Час випікання залежить від форми вашого хлібця, тому слідкуйте і первіряйте готовність дерев’яною шпажкою.

5. Зарум’янений хліб дістаємо з духовки, накриваємо рушником і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.

Смачний домашній хліб з кукурудзяним борошном готовий.

Приємного вам апетиту!

попередня статтяЩо робити, якщо тобі самотньо та нема з ким поговорити
наступна статтяЗ чим носити уггі взимку 2023
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я