Біохімік пояснила, чому взимку треба пити багато води

0
Біохімік пояснила, чому взимку треба пити багато води
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто вважає, що дотримуватися питного балансу важливо тільки в спекотну пору року, коли наш організм втрачає багато вологи. І якщо влітку нам часто хочеться пити, то взимку така потреба може бути рідшою. Однак це оманливе відчуття. Чому вода взимку потрібна так само, як і влітку. На це запитання відповів фахівець – біохімік Марія Кулішова.

Сухе повітря

Насправді, зневоднення викликає не лише південну червневу спеку. З початком опалювального сезону наш організм зазнає ще більших ризиків. Обігрівачі дуже сушать повітря, тому волога з нашого організму буквально випаровується. Ви, напевно, помічали, що від тривалого перебування в теплому приміщенні шкіра стає сухою, а її колір помітно погіршується. Іноді тріскаються губи . Все це може бути наслідком того, що ви п’єте замало води.

Рясне потовиділення

Взимку ми потіємо не менше, ніж улітку: наприклад, від швидкої ходьби або опинившись у метро, ​​одягнені в теплий светр та пуховик. До речі, пара з рота на вулиці теж приклад втрати організмом вологи.

Переїдання

Грудень та січень — традиційний сезон новорічних свят, коли ми відзначаємо спочатку з колегами, потім із друзями та, нарешті, вдома із сім’єю. У цей період ми частіше, ніж зазвичай, переїдаємо. Вода сприяє нормалізації травлення та допомагає організму виводити токсини. Для того, щоб уникнути переїдання , дотримуйтесь питного балансу. Розрахувати його можна за простою формулою: на 30 кг маси тіла – 1 літр води. Якщо вживаєте алкоголь, не забувайте пити його разом з водою: як мінімум 1 склянка води на келих вина. Це допоможе уникнути швидкого сп’яніння та знизить негативний вплив алкоголю на організм.

Перш ніж на новорічних святах вирушити до холодильника, спочатку випийте води. Можливо, ви прийняли спрагу за почуття голоду.

Захист від вірусів

Якщо ваш організм зневоднений, йому складніше протистояти небезпечним інфекціям, адже слизова оболонка недостатньо зволожена. Сухість у носі – правильна ознака того, що вам варто налагодити питний режим. Крім того, саме вода є джерелом цинку, який відповідає за надійну роботу нашого імунітету. І так: не потрібно орієнтуватися на спрагу – це оманливе відчуття. Краще поставте поряд з робочим місцем пляшку з водою і пийте щоразу, коли на неї падає ваш погляд. Можна також встановити спеціальну програму на телефон: вона нагадає, коли настане час попити води.

Корисні речовини

Взимку нам особливо важливі вітаміни та мікроелементи. Вода — одне з важливих джерел магнію та цинку: до 90% цинку та до 70% магнію засвоюється нашим організмом саме з рідини, випитої натще. Звичайно, є й інші джерела, наприклад продукти харчування: овочі, бобові, яловичина та інші. Але з їжі до нас надходить лише до 40% цинку та до 35% магнію. Отримати воду, збагачену цинком та магнієм, можна в домашніх умовах. Для цього потрібно просто встановити спеціальний фільтр – проточний або у вигляді глека, який мінералізує воду шляхом іонного обміну.

Ви отримуєте відразу три очевидні переваги:

  • заощаджуйте кошти на купівлі бутильованої води;
  • дбайте про екологію, мінімізуючи споживання пластику;
  • і набуваєте впевненості в тому, що п’єте.
попередня статтяЯк підготувати організм до новорічних святкувань
наступна статтяЗапечена качка від англійського шеф-кухара Джеймі Олівера
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я