Лікарі розповіли, чи допомагає ходьба понизити артеріальний тиск

0
Лікарі розповіли, чи допомагає ходьба пішки понизити артеріальний тиск
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ходьба – це ідеальна вправа, оскільки вона не потребує особливих навичок. Щоб перейти до режиму ходьби, вам не потрібно ніякого спеціального обладнання і нею здатний займатися кожен. Ходьба може здатися не таким серйозним тренуванням, але вона дає кілька переваг для психічного і фізичного здоров’я.

Подробиці

Регулярна швидка прогулянка не тільки допомагає схуднути, але й покращує кровообіг, а це може призвести до підвищення рівня енергії, поліпшення сну та зниження стресу. Піші прогулянки можуть покращити травлення, підвищити творчі здібності та зменшити біль у суглобах. Прогулянка після їди може навіть знизити рівень цукру в крові. Більше того, прогулянка на свіжому повітрі допомагає мислити чіткіше. За інформацією клініки Мейо , ходьба також покращує здоров’я серцево-судинної системи та допомагає запобігти серцевим захворюванням.

Швидка ходьба – це один із видів вправ, тому вона може допомогти знизити кров’яний тиск. Причина в тому, що регулярні вправи згодом покращують стан серця. Через кілька місяців частота пульсу в стані спокою знизиться, тому що серце та кровоносні судини стануть здоровішими. Одне дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, показало, що деякі вправи, зокрема ходьба, настільки ж ефективні для зниження артеріального тиску, як і ліки. Ходьба також більшою мірою впливає на систолічний артеріальний тиск. Інше дослідження показало, що ходьба особливо корисна для зниження артеріального тиску у людей, які страждають на ожиріння, відповідно до Американської кардіологічної асоціації.

Щоб досягти найкращих результатів, намагайтеся ходити пішки 150 хвилин на тиждень. Рекомендується починати повільно і поступово підвищувати навантаження, якщо ви якийсь час не виявляли активності. Зрештою, ви повинні рухатися в такому темпі, який збільшує частоту серцевих скорочень та змушує вас дихати трохи важче. Але не забудьте, що важливо уточнювати будь-який план тренувань з лікарем.

попередня статтяЯк приготувати улюблене какао та в чому користь цього напою
наступна статтяЯк підготувати організм до новорічних святкувань
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я