Тренування з похмілля може завдати більше шкоди, ніж користі

0
Тренування з похмілля може завдати більше шкоди, ніж користі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує думка, що похмілля можна позбутися за допомогою важкого тренування. Хоча підняття штанги або кілька запливів в басейні після “надмірних вливань” може допомогти приглушити почуття провини, немає переконливих доказів того, що тренування після вживання алкоголю допоможуть вам швидше знову відчути себе людиною. Можливо, вам просто краще взяти день на відпочинок та подбати про гідратацію.

Але якщо ви подумуєте про тренування під час похмілля, дізнайтеся про ризики та можливі переваги, перш ніж вирушите до спортзалу.

Зневоднення

Алкоголь – сечогінний засіб, тобто він змушує організм втрачати більше води (через сечовипускання та потовиділення), ніж ви споживаєте. Це часта причина багатьох симптомів похмілля, включаючи сухість у роті, головний біль і нудоту.

Фізичні вправи та потовиділення можуть призвести до ще більшого зневоднення. Якщо ви можете пити достатньо води, щоб почуватися краще, ви зможете позайматися вдень, але не використовуйте вправи як ліки. Якщо ви недостатньо гідратовані, це може лише погіршити ваше самопочуття.

Незграбність

Коли у вас похмілля, ви можете втратити координацію, що може призвести до травм. Ви можете відчувати себе незграбним, що зробить вас більш уразливим, якщо ви вийдете на прогулянку чи біжку. Адже вам достатньо спіткнутися та впасти, щоб отримати серйозну травму.

Мозковий туман

Один із побічних ефектів надмірного вживання алкоголю — туман у голові або неможливість сконцентруватися. Якщо ви піднімаєте штангу або робите кардіо на тренажері, у вас набагато більше шансів завдати шкоди собі або комусь просто через те, що у вас складнощі з увагою.

Дискомфорт та стрес

Надмірне вживання алкоголю створює навантаження на організм, що може ускладнити все, особливо виконання вправ. Якщо у вас похмілля, організму потрібен час, щоб відновитися. Тяжке тренування до того, як ви оговтаєтеся, може піддати тіло ще більшому стресу. Іншими словами, тренування, коли ви вже почуваєтеся погано, не покращать нічого.

Потенційні плюси вправ при похмілля

Однак, якщо симптоми похмілля відносно легкі, легке тренування може сприяти вашому відновленню. Рух може допомогти зняти стрес, покращити кровотік, звільнити ендорфіни та розслабити напружені м’язи та суглоби. Зрештою, вправи вивільняють «приємні» хімічні речовини та гормони, що підвищують енергію та настрій. Майте на увазі, що тренування не допоможе організму швидше переробити алкоголь. Будь-яка користь від вправ пов’язана з полегшенням симптомів, а не з «лікуванням» похмілля.

попередня статтяЕксперти розповіли, як підвищити витривалість за допомогою сміху
наступна статтяЯк зберегти здоров’я під час щоденної роботи за комп’ютером
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я