Максимально швидке і ефективне тренування для заряду енергією

0
Максимально швидке і ефективне тренування для заряду енергією
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спробуйте розпочати свій ранок з практики сурья-намаскар – класичної комбінації рухів з ранкового комплексу хатха-йоги, яка підходить людям з будь-яким рівнем фізичної підготовки та отримайте заряд енергії на цілий день.

Тренування має бути досить розслабленим і зосередженим, щоб мотивація підкорювати світ не зникла після кількох присідань, і в міру інтенсивне, щоб тіло відчуло власну силу та можливості. Так, вправи, що виконуються, повинні бути не надто складними і опрацьовувати максимум фізичних можливостей тіла, серед яких гнучкість, сила і витривалість.

Сурья-намаскар – це практика привітання Сонця, яку виконується зранку. Класична послідовність цієї практики складається з 12 асан, які поступово допомагають розім’яти тіло, розбудити організм та ментально налаштуватися на робочий день.

Як правило, сурья-намаскар складається з кількох циклів-повторень, але для початку можна починати з одного циклу. Головне, пам’ятати про правильне дихання та можливості свого тіла.

  1. Станьте прямо, долоні складіть разом перед грудьми, стопи разом. Зробіть глибокий видих.
  2. На вдиху витягніть руки вгору і прогніть назад.
  3. Потім виконайте нахил уперед, по можливості торкнувшись пальців ніг. У цьому положенні зробіть глибокий видих. Стоячи у нахилі, ноги мають залишатися прямими. Якщо в такому положенні ви не дістаєте руками до підлоги, можна залишитися на зручній для вас висоті.
  4. На вдиху зробіть крок назад правою ногою так, щоб залишитись у випаді на опорній лівій нозі. Розподіліть вагу тіла рівномірно на обидві стопи, випряміть і прогніть у спині, дивіться вгору.
  5. Потім, ставлячи ліву ногу поруч із правою, перейдіть у положення “собака мордою вниз”. Зробіть глибокий видих.
  6. Тепер, затримавши подих, по черзі опустіть на килимок коліна, груди та підборіддя.
  7. Перенесіть вагу тіла на руки, відштовхніться вгору, випряміть ноги та прогніть спину. Погляд спрямований нагору. Зробіть глибокий вдих.
  8. З цього положення поверніться в позу “собаки мордою вниз”. Зробіть глибокий видих.
  9. Правою ногою зробіть крок уперед, щоб вийшов випад. Розподіліть вагу тіла рівномірно на обидві стопи, випряміть і прогніть у спині, дивіться вгору. Зробіть глибокий вдих.
  10. Вагу тіла перенесіть на праву стопу. Ліву ногу поставте поряд із правою. Виконайте нахил уперед. Обидві ноги прямі. Зробіть глибокий видих.
  11. Тепер витягніть руки вгору і нахиліть назад, прогнувшись у спині. Зробіть глибокий вдих.
  12. На видиху поверніться у вихідне положення стоячи. Долоні складені разом перед грудьми, стопи разом.
попередня статтяЯк харчуватися взимку, щоб не набрати зайвого
наступна стаття“Старіти красиво можливо”: секрети та ритуали від Дженіфер Еністон
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я