Простий спосіб приготувати домашній майонез

0
Домашній майонез
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Прихильники здорового способу харчування категорично відмовляються від майонезу, вважаючи його справжнім злом. Якщо говорити про магазинний, в ньому дійсно багато хімічних домішок, калорій. Спробуйте піти іншим шляхом. Приготуйте домашній майонез. Ви зможете збагатити свої страви смачним соусом, а шкоди для здоров’я не буде. Не вірте нікому, хто каже, що його неможливо приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти

Для майонезу знадобиться наступний перелік продуктів:

  • рослинна олія без запаху — 400 мл;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • гірчиця — 1 велика ложка;
  • цукор — ½ ст.л.;
  • лимонний сік — 2 ст.л.;
  • сіль.

Як приготувати

Процес приготування полягає у поєднанні всіх інгредієнтів в одній ємності. Потім її переливають в блендер та починають змішувати. Спостерігайте за консистенцією. Її потрібно збивати до тих пір, доки вона не стане нагадувати майонез.

Майонезні нюанси

Якщо для приготування взяти домашні курячі яйця, його колір буде більш жовтий. З магазинних виходить світлий майонез. Зазвичай, майонез роблять з рослинною олією, але можна поєднати з оливковою у пропорції 1:1, хоча краще рослинної дати більше на одну частину.

Кулінарні експерименти дають широкі можливості для отримання нових смаків. В домашній майонез можна додати часник або кріп, чорний перець чи паприку.

Готовий майонез не є продуктом тривалого зберігання. В холодильнику його можна тримати не більше 4-5 днів.

попередня статтяДля чого потрібен лимон у ванній кімнаті
наступна статтяДе краще зберігати борошно, щоб в ньому не завелися шкідники
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я