Як використати залишки зелені після готування

0
Зелень
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одні господині використовують повністю зелень, інші — тільки верхівку. Насправді, стебла шкода викидати. Від них користі не менше, тому пропонуємо ознайомитись із можливими способами використання.

Суха приправа

Ви можете подрібнити окремо кожен різновид зелені (петрушка, кріп, базилік), а можете зробити мікс. Приправа вийде не гірше магазинної. Для неї притаманно мати виразний, насичений смак та аромат. Суху приправу додають до страв з м’яса чи риби.

Бульйони, супи, маринади

Стебла зелені можна зв’язати в пучок та класти його під час готування, як ароматичну добавку. Краще це зробити за 10 хвилин до завершення. В маринадах зазвичай зелень стає не їстівною, тому її викидають. В даному випадку зручно дістати зв’язані стеблини, а листя раніше можна було використати більш доцільно.

Коли ви робите зажарку з цибулі, часнику та моркви, подрібніть туди і стебла зелені. Вона вийде набагато ароматнішою та багатою на смак.

Заправка для салатів

Салатна заправка тільки виграє від додавання ароматних стеблин. Подрібніть зелень, додайте трохи лимонного соку, рослинної олії та улюблені спеції.

Ароматна сіль

Обов’язково її приготуйте. На 1 кг зелені потрібно взяти 200 г солі. Все  разом перемішують, залишають до виділення соку, після чого перетирають в однорідну масу. В результаті виходить ароматна зелена сіль.

Це найпопулярніші способи для використання стеблин від зелені. Не викидайте цінний продукт, який принесе вам безліч користі. І мова йде не тільки про безвідходне використання та смакові властивості, але і про вітамінну користь.

попередня статтяЯк позбутись неприємного запаху в оселі за допомогою апельсина
наступна статтяЩо треба зробити, щоб випічка не ставала черствою
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я