6 головних помилок у спортзалі

0
6 головних помилок у спортзалі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви вимотує себе тренуваннями, але зайва вага не йде? Ми з’ясували, як не допускати помилок на шляху до мрії.

Дуже часто походи в спортивний зал, на які ми так розраховуємо, коли мова заходить про вдосконалення форм тіла, закінчуються марно витраченим часом. У більшості випадків докоряти тут якщо і можна, то тільки собі. І ні, справа не в нестачі старанності, а в якості і техніці виконання. Розбираємо найпоширеніші помилки, яких ми допускаємо під час тренувань (напевно, визнаєте парочку своїх).

Висока швидкість

Багато хто помилково вважає, що висока швидкість виконання тієї чи іншої вправи – запорука успіху на шляху до стрункої фігури. Насправді така думка помилкова: швидкість на продуктивність ніяк не впливає. Більше того, ваша швидкість, якою, ймовірно, ви пишаєтеся, підвищує ризик отримати травму в перші хвилини спортивних занять, а, як відомо — пошкодженим м’язам необхідно дати спокій. Отже, від силових навантажень вам доведеться відмовитися.

Саме тому, щоб не доводити справу до крайності, настав час пригальмувати і задуматися. Фахівці стверджують: на кожен повтор у вправах вам необхідно витрачати не менше п’яти секунд, щоб м’язи встигли прийти до тями після першого «удару». Якщо ваш вид спорту – плавання, швидкість теж зовсім не показник успіху (якщо, звичайно, ви не професіонал з великим стажем), тому у воді слід в першу чергу приділити увагу техніці і диханню.

Немає розминки

Розминка – процес виняткової важливості. Чому ж так важливо розігрівати м’язи, перш ніж приступити до повноцінного силового тренування? Все дуже просто: розігріті м’язи набагато еластичніші, і розслаблені, обидва ці фактори дозволяють їм працювати набагато продуктивніше. Виявляється, за рахунок правильного розігріву м’язів у нашому організмі насамперед розширюються кровоносні судини, які відповідають за навантаження на серце, до того ж сам процес розминки налаштує вас морально і фізично на правильний лад.

Найуніверсальніший спосіб для розігріву всіх м’язів – це ходьба з повільним переходом на легкий біг, так само можна стрибати, присідати, здійснювати нахили та обертання. Час вашої розминки залежить від тривалості та виду вашого основного навантаження: приблизно від 5 до 12 хвилин. Тепер ваше тренування обіцяє бути по-справжньому продуктивним.

Монотонність

У період застуди лікарі радять час від часу змінювати лікарські препарати. Навіщо? Організм має властивість пристосовуватись до них, що значно послаблює дію лікарських засобів. Абсолютно те саме відбувається і в спорті: якщо ви протягом досить довгого часу виконуєте одну і ту ж вправу – м’язи звикають до неї і, як наслідок, розслабляються навіть при видимому відчутті втоми та напрузі.

На свої відчуття щодо ефективності взагалі не слід звертати увагу, краще прислухайтеся до свого організму, коли вірним супутником ваших занять стає біль — це може свідчити про неправильний розподіл навантаження. Щоб уникнути монотонності, потрібно не лише додавати нові вправи, а й модифікувати старі. Піддавати програму змінам необхідно раз на два місяці, але будьте обережні – якщо ввести в тренування абсолютно нові вправи, це може негативно позначитися на ваших м’язах, тому міняти одне на інше вам доведеться поступово.

Неправильне навантаження

Відсутність позитивного ефекту може бути обумовлена ​​ще й тим, що ви, займаючись без тренера, неправильно вибираєте для себе спортивні снаряди. Всупереч поширеній думці, що кількість повторів не має значення, головне — працювати з максимальною вагою, надто важкі гантелі та інші пристосування для накачування м’язів можуть не тільки не сприяти вашому схудненню, але й негативно позначатися на роботі хребта.

Пам’ятайте, ваш хребет – орган тендітний, і вже зовсім не варто нехтувати ним на користь ідеальної фігури і рельєфного тіла. А тепер навчимося правильно підбирати снаряди, якщо ви з якоїсь причини змушені займатися самостійно — без наставника: правильними вважаються ті обтяжувачі, втома роботи з якими відчувається на четверте повторення. Щоб перевірити свої сили, виконайте вправу десять разів, тепер можна починати впевнено працювати. Якщо вага здається вам все-таки недостатньою, спробуйте поступово збільшувати її на 10% на тиждень.

Нерегулярні тренування

Ні для кого не секрет, що тренування повинні бути постійними – якщо ви беретеся за гантелі раз на два тижні, можете сміливо покласти їх назад на місце – все одно ніякого ефекту не буде, хіба що ви заспокоїте власну совість. Але оскільки нас хвилюють не емоції, а конкретний результат, час скласти собі розклад занять спортом. Для активної роботи м’язів необхідно відвідувати спортзал хоча б двічі на тиждень – така частота не дозволяє м’язам розслабитися повною мірою, а отже – ви весь час будете в тонусі. Більше того, перші результати своєї праці ви зможете оцінити вже за місяць.

Неправильна установка

Якщо ви вирішили займатися спортом заради схуднення, забудьте про цифри, повірте — судомні пробіжки від вагів до тренажерів не приведуть ні до чого хорошого. Бажані кілограми за два заняття ви не скинете, але виявивши це — засмутитеся. Не переривайте ваших занять на те, щоб заміряти талію — будьте готові до того, що в перші тижні фізичних навантажень ваші об’єми можуть навіть збільшитися. Це пов’язано з тим, що м’язова маса зростає, а жир не йде. У цьому випадку чудовою підмогою для вас стане правильне, дрібне харчування.

Зверніть увагу на приплив сил та енергії під час занять. Це набагато важливіше, ніж вага. Також не варто концентрувати свою увагу на одній частині тіла, яка, наприклад, здається вам найбільш проблемною – як ви пам’ятаєте, монотонність заважає ефективності. Пам’ятайте, така обмеженість призводить до зневаги до інших груп м’язів, не менш важливих.

попередня статтяСмачні тости: сніданок без випічки
наступна статтяНіжний кекс з лимоном та базиліком за 5 хвилин: все змішати і випікати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я