Як силові тренування продовжують термін активного життя: 5 доведених ефектів

0
Як силові тренування продовжують термін активного життя: 5 доведених ефектів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли мова заходить про силові тренування, більшість людей уявляє собі величезних пауерліфтерів, що тягають тонни заліза щодня, працюючи з вагою, нереальною для звичайного відвідувача тренажерного залу. Але силовий тренінг можливий і з помірною вагою, крім того він здатний принести купу корисних результатів.

Силові тренування звичайних людей зі стандартними вагами за дотримання правильної техніки виконання базових вправ, регулярності тренувань, відпочинку та принципу прогресії ваги здатні дати принести організму значну користь та продовжити термін активного життя.

Поліпшення роботи серцево-судинної системи

Силові тренування роблять сильнішими не тільки м’язи, а й серце. В результаті стабільного тренувального процесу знижується артеріальний тиск у стані спокою, а також зменшується рівень «поганого холестерину» та тригліцеридів, підвищується рівень «хорошого холестерину».

Процеси реабілітації та стабілізація постави

Одним із результатів силових тренувань є зменшення відсотка вісцерального жиру, що знижує ризик появи діабету. Також згідно з дослідженнями, регулярні тренування збільшують швидкість обмінних процесів приблизно на 7%. При правильно підібраних вправах покращується постава, вирішуються проблеми гіперлордозу та сколіозу.

Саме тому у багатьох центрах реабілітації часто застосовуються силові тренування.

Збільшення повсякденної активності

Ще одним ефектом від силового тренінгу є покращення повсякденної активності, що позначається на підвищенні продуктивності, зниженні стомлюваності, нормалізації сну та стресостійкості.

Також вченими доведено, що силові тренування сприяють зміцненню щільності кісток на 1-3%. А це важливий аспект у літньому віці. Тому щоб мати міцні кістки на старості, потрібно тренуватися в молодості.

Естетичний зовнішній вигляд та сила

Без належної фізичної активності сучасна людина втрачає 1% своєї м’язової маси щороку. Причому м’язи зменшуються, а жир лише додається. І здається, всього 1 відсоток, адже це так мало. Але подумайте, що буде у 60 років. Якщо не тренуватися, то у пенсійному віці вам буде важко робити звичайні справи вдома.

А силові тренування сприяють не тільки збереженню м’язової маси, але ще й нарощують. Купа прикладів, коли пенсіонери зі спортсменів любителів мають дані краще, ніж у 30-ти літніх.

Самооцінка та щастя

Головний результат силових тренувань ви побачите у дзеркалі. Звичайно, це процес не швидкий, але кожного разу, коли ви його помічатимете, ваша самооцінка зростатиме, оскільки ви змогли змінити своє тіло, збільшити силу, покращити здоров’я.

А якщо ви ще не тренуєтеся, то пам’ятайте, почати ніколи не пізно!

попередня статтяНайсмачніший спосіб зберегти виноград: приготувати джем на зиму
наступна статтяЩо зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я