...
ГоловнаКулінаріяСекрет шеф-кухаря: як приготувати шоколадну глазур для торта

Секрет шеф-кухаря: як приготувати шоколадну глазур для торта

Підпишіться на нас:

Багато хто любить солодке, тим більше шоколад. Для когось шоколадна глазур — це улюблена частина торта. Шеф-кухарі знають секрети приготування цих ласощів, щоб домашній десерт нікого не залишив байдужим.

Подробиці

Найкраща шоколадна глазур — із гіркого шоколаду 70% та вершків, що мають жирність 33%.

Розтоплюємо шоколад, додаємо розігріті в мікрохвильовці вершки, ретельно перемішуємо і робимо візерунки на тортові або поливаємо повністю торт. Співвідношення приблизно один до одного.

Для того, аби ваша глазур була без грудочок, треба для спочатку розмішати цукор із какао-порошком і потім додавати воду.

Якщо робите білу глазур із розтопленого шоколаду, потрібно додати 2-3 столових ложок молочка чи сметанки. Якщо це пропустити, то глазур вийде занадто густою і застигатиме на торті швидше, ніж встигатимете її намазувати.

Білий цукор рекомендують замінити на цукрову пудру — тоді глазур вдасться приготувати набагато швидше. А в глазур із какао-порошку можна додати трохи ванілі для аромату чи цедри з апельсина, якщо робите торт із цитрусовими.

Намазувати занадто гарячу глазур не рекомендується, оскільки вона швидко стікатиме з торта. Найкраще почекати деякий час, поки вона трохи застигне. Але при цьому важливо не пропустити момент, інакше глазур доведеться розтоплювати знову.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...