Користь бігу взимку на вулиці

0
Користь бігу взимку на вулиці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ранкові пробіжки – чудова нагода заспокоїти нерви, налаштуватися на позитивний лад і на успішний день. Однак щоб від ранкових пробіжок була тільки користь, потрібно дотримуватися нехитрих правил.

З настанням холодів багато хто помилково вважає ранкові пробіжки – шкідливими і що, мовляв, можна легко застудитися. Але навіть короткочасні пробіжки у зимовий час мають важливу перевагу. Крім покращення спортивної форми, біг у зимовий час сприяє загартовуванню органів дихання та всього організму в цілому, підвищує опірність до різних хронічних, вірусних інфекцій.

Якщо просто стояти на морозному повітрі протягом години, то легені встигають пропустити через себе близько 500 літрів повітря, а якщо займатися пробіжками, то обсяг повітря, що пройшло через легені, може досягти 6000 літрів! Причому зимове повітря особливо багате на вміст негативно заряджених частинок — повітряних іонів, що збуджують діючих на центральну нервову систему, що приносить організму заряд бадьорості та підвищеної енергії.

При температурі від -25 до -15 градусів одягайтеся в спортивний костюм: штани і верх з довгими рукавами. Не забувайте і про термобілизну, основним завданням якої є відведення вологи без втрати тепла тіла. Сьогодні у магазинах представлений великий вибір. Обов’язково надягніть рукавички, а також можна вовняні шкарпетки поверх звичайних. Одягайте ті ж кросівки, але щільно зашнуровані, щоб у них не потрапляв сніг.

Якщо ви одягнені правильно, то спочатку вам здасться, що ви замерзаєте, але через деякий час від початку пробіжки циркуляція крові посилиться, підвищиться температура тіла та бігти стане тепло та комфортно.

Перед тим, як зайнятися пробіжками, не забудьте проконсультуватися з лікарем. Такі протипоказання даються при гострих захворюваннях верхніх дихальних шляхів або, наприклад, при захворюваннях серцево-судинної системи.

При температурі нижче -25 градусів бігати можуть лише професіонали, любителям краще залишитися вдома або позайматися в спортзалі.

попередня стаття“Справжня жінка ходить по магазинах одна”: п’ять корисних порад для “розумного” шопінгу
наступна статтяУ 15 відсотків людей відсутній цей м’яз
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я