Як схуднути на 5 кілограмів без дієт

0
Як схуднути на 5 кілограмів без дієт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ох, якби ж скидати вагу було так само легко (і приємно), як набирати! Наразі є чимало способів схуднути, але працюють далеко не всі. Причини можуть бути різними. Ось, мабуть, найбезболісніші способи, що не вимагають неймовірних зусиль, скинути до 5 кілограмів і не зненавидіти при цьому своє життя.

Не хапайся за кожну нову дієту

Вони часто дають видимий, але короткочасний ефект: закінчивши дієтичний період, багато хто накидається на їжу з небаченою енергією. Поступово виробляти корисні звички – ось повільніший, але вірний шлях до бажаної фігури.

Придуманий раціон – не для тебе

Є люди, яким подобається харчуватися за заздалегідь складеним раціоном або скрупульозно рахувати калорії. Якщо тебе і те, й інше вганяє в стрес, організм починає посилено виробляти кортизол, який впливає і на набір ваги.

Білок – твій друг

Він міститься не тільки в м’ясі, але і в соєвих бобах, багатьох овочах, горіхах та насінні. На перетравлення білкової їжі йде на 25% більше енергії, ніж переробку вуглеводів, тому можна зменшити споживання калорій, не зменшуючи кількості їжі, лише перерозподіливши її. Тобто організм витратить більше енергії на рибне філе, ніж на макарони, а ти побачиш позитивні зміни в талії.

Спокійніше стався до їжі

Оплакування нещасного пончика, якого немає у списку дозволених продуктів, нічого хорошого не дасть. Ти його з’їла? Добре, йдемо далі. Причина проста: заборонений плід солодкий. Ти відмовилася від пончика, але прийшла додому і в помсту з’їла вдвічі більше їжі з сіллю та цукром. Грубо кажучи, здобула більше калорій і менше радості, ніж від цієї нещасної булки. Це не означає, що треба взяти і з’їсти цілу тацю пончиків або коробку цукерок, але і відмовлятися від них, вганяючи себе в стрес, немає сенсу.

Пий більше води

Споживання води не лише насичує організм рідиною, а й допомагає знизити калорійність раціону. У воду можна додати трохи солі. А ще спрагу часто плутають із голодом, і якщо ти зробила правильний вибір, почуватимешся краще, ніж після вживання цілої тарілки їжі.

Подумай про фізичне навантаження

Всі довкола бігають, а ти це терпіти не можеш? Запишисяна танці, покатайся на велосипеді, почни відвідувати басейн — будь-яке навантаження хороше! Навіть 10 хвилин фізичної активності в день піде на користь!

Вживай корисні жири

Ти знаєш, що, бажаючи схуднути, ти не повинна їсти жири? Так от це неправда. Серед жирів є шкідливі та корисні, і ось останні тобі дуже потрібні. Наприклад, можна хоч щодня у різних видах їсти авокадо та горіхи.

Почни готувати вдома

Можна в неділю паралельно наготувати обідів, які потім просто розігріваються, на весь робочий тиждень. І це буде смачна риба та курка з незвичайним корисним гарніром, а не майонезний салат із майонезною свининою у їдальні. До того ж, знаючи, що ти маєш обіди на кілька днів уперед, складніше «зіскочити» з формування корисних харчових звичок.

попередня статтяСмачні капустяні котлети, які сподобаються навіть дітям
наступна стаття“Лінивий” яблучний пиріг: багато начинки, мало тіста і форма не потрібна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я