6 вправ з тенісним м’ячем: розвиваємо швидкість реакції та окомір

0
6 вправ з тенісним м'ячем: розвиваємо швидкість реакції та окомір
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тенісний м’яч — унікальний інвентар, з яким не тільки ходять на корт, а й, розвивають координацію та швидкість реакції, які у будь-якому виді спорту не завадять. На кожну вправу виділяйте 3 хвилини та робіть стільки повторів, скільки подобається.

Описані вправи з тенісними м’ячами відмінно розвивають як швидкість реакції, так і окомір.

Вправи наодинці

1. Ведення на баскетбольний манер

Як вводити м’яча у баскетболі, в курсі? Ось так само спробуйте поводитися і з тенісним м’ячем, але тільки з кожним відскоком від підлоги міняйте руку, що приймає. А коли почнете виконувати вправу з легкістю, спробуйте вивчити техніку ведення двох тенісних м’ячів одночасно.

2. Підбір м’яча після відскоку від стіни

Напевно, у шкільні роки, коли ніхто не виходив гуляти, вам доводилося на самоті штовхати м’яч об стінку. Так ось, згадайте юність, але тільки замініть футбольний м’яч на тенісний. Кидайте його в стінку під різними кутами і ловіть тією самою рукою, що кинули, не забуваючи міняти руки.

Робота в парі

1. Кидки із-за спини

Встаньте з партнером обличчям до стіни (на відстані кількох метрів), він у вас за спиною. Напарник кидає м’яч у стіну, ви ловите його після відскоку. Не знаючи, куди і коли полетить снаряд, упіймати його набагато важче. Вправа розвине ваше шосте почуття та швидкість прийняття рішень.

2. Перехресний вогонь

Встаньте з напарником один навпроти одного на відстані 4-5 метрів і починайте одночасно кидати один одному м’ячі: один робить нижню подачу з відскоком від підлоги, а другий верхню. Вправа покращує реакцію та спритність рук.

3. Лотерея

Партнер у витягнутих руках тримає м’яч. Тримати тримає, але може будь-якої миті відпустити. Ваше завдання – не дати м’ячу торкнутися підлоги. Чи зумієте? Адже напарник різними способами дезорієнтуватиме вас — робити помилкові ривки або відпускати відразу обидва м’ячі.

4. Постріл у лоб

Тут все дуже просто. Встаєте біля стінки та чекаєте, коли вам у лоб прилетить м’яч. Якщо зможете вивернутися — молодець, не зможете — будете з шишкою ходити. І не забудьте змінитися з партнером ролями, щоб вам одному не так прикро було.

попередня статтяЯкий секретний продукт досвідчені кулінари використовують для покращення смаку м’ясного бульйону
наступна статтяЛегкий у приготуванні десерт – бісквітний пиріг у мультиварці за 5 хвилин
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я