Вчені назвали несподівані продукти для зниження ризику серцевого нападу

0
Вчені назвали несподівані продукти для зниження ризику серцевого нападу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нове дослідження вчених показало, що у людей, які споживають більше молочного жиру, ризик серцево-судинних захворювань нижчий, ніж у тих, хто споживає менше молочних продуктів.

Подробиці

Міжнародна група вчених протягом багатьох років проводила дослідження , в якому закликала людей відмовлятися від жирних молочних продуктів, включаючи молоко, щоб позитивно вплинути на здоров’я організму.

“Багато досліджень ґрунтувалися на тому, що люди могли запам’ятовувати та записувати кількість та типи молочних продуктів, які вони їли, що особливо складно, оскільки молочні продукти використовуються в багатьох інших продуктах”, – пояснив співавтор дослідження доктор Матті Марклунд з Університету Уппсали.

Проте, вперше вимірявши споживання молочних продуктів за рівнем жирних та жирових кислот у крові, вчені дійшли несподіваних результатів.

“Ми виявили, що люди з найвищим рівнем жирних кислот насправді мали найнижчий ризик серцево-судинних захворювань”, – заявив Марклунд.

Вчені об’єднали дані, отримані в ході дослідження, з результатами 17 інших досліджень, у яких брали участь майже 43 тисячі людей із США, Великобританії та Данії. Вони дійшли висновку, що є безліч доказів на користь продуктів із високим вмістом жирів. Доктор Марклунд зазначає, що у зв’язку із зростанням споживання молочних продуктів вченим-дієтологам необхідно краще зрозуміти вплив молочних жирів на здоров’я людини.

Автори дослідження відстежували групу з 60-річних людей, вимірюючи рівень жирних кислот у крові. Ця речовина зазвичай міститься в молочних продуктах і допомагає відображати споживання молочного жиру. Дослідники також відзначали, скільки людей пережило серцеві напади, інсульти та інші серйозні порушення кровообігу, а також скільки людей померло з інших причин за цей час.

Ризик серцево-судинних захворювань був найнижчим у осіб із високим рівнем жирних кислот, зумовленим високим споживанням молочних жирів. Результати залишилися незмінними після врахування таких факторів, як вік, дохід, спосіб життя, харчові звички та інші захворювання.

Проте співавтор дослідження доктор Марклунд вважає, що отримані дані лише підкреслюють невизначеність фактичних даних, що нерідко призводить до суперечливих рекомендацій щодо харчування.

“В той час як деякі дієтологи, як і раніше, радять споживачам вибирати молочні продукти з низьким вмістом жиру, інші відійшли від цієї поради, натомість пропонуючи, щоб молочні продукти могли стати частиною здорового харчування з акцентом на виборі певних молочних продуктів – наприклад, натуральні йогурти, а не олії – або уникати підсолоджених молочних продуктів, до яких додано цукор”, – пояснює доктор Марклунд.

Провідний автор дослідження доктор Кеті Тріу зазначає, що споживання деяких молочних продуктів, особливо ферментованих, приносить користь серцю.

(Ферментовані молочні продукти – це кефір, сир, йогурт, сметана, кумис та інші продукти, отримані шляхом ферментації).

“Наше дослідження показує, що скорочення споживання молочних жирів або повна відмова від молочних продуктів може бути не найкращим рішенням для здоров’я серця”, – сказала доктор Тріу.

Вона зазначає, що молочні продукти також можуть бути багаті на насичені жири, які теж багаті на поживні речовини, і не виключає ймовірність того, що жири, що містяться в рослинних оліях, морепродуктах, можуть мати більше користі для організму людини, ніж молочні жири. Вчені планують і надалі досліджувати вплив молочних жирів та продуктів на здоров’я людини.

попередня статтяВчені-медики розповіли про шкідливий вплив новорічних ялинок
наступна статтяКіт з “великими біцепсами” здивував багатьох користувачів Мережі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я