Найпростіший і смачний крок до позбавлення жиру на животі

0
Найпростіший і смачний крок до позбавлення жиру на животі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вчений Пол Арсієро та його команда, які є великими шанувальниками «білкового харчування», тобто споживання білка до 5-6 разів на день, провели один експеримент.

По суті, це те, що більшість бодібілдерів робили десятиліттями: харчувалися 5-6 разів на день, щоразу споживаючи білок із цільних продуктів або протеїнових добавок.

А ще цій групі вчених подобаються багатоцільові тренувальні програми. Це означає всього потроху: робота з обтяженнями, інтервали, розтяжка і трохи витривалого навантаження.

Вони опублікували кілька досліджень, що обґрунтовують ефективність обох методів покращення фізичної форми та здоров’я, але одне з них вивчало вплив споживання білка на абдомінальний жир та спортивну результативність.

Дослідження

Арсієро запросив 50 осіб (30 жінок та 20 чоловіків), які перебувають у гарній фізичній формі. Всім їм було запропоновано багатоцільову тренувальну програму і високопротеїнову дієту.

Протягом 12 тижнів дослідження добова калорійність харчування всіх учасників була однаковою, єдина різниця полягала у споживанні білка. Половина групи споживала 2 грами на кілограм маси тіла на день, інша – 1 грам на кілограм ваги тіла.

Результати

Через 12 тижнів учасники обох груп стали стрункішими, сильнішими та наростили м’язову масу, але група, яка отримувала більше білка, спалила більше абдомінального та вісцерального жиру, наростила більше м’язової маси і навіть покращила результати в жимі лежачи та жимі ногами.

Як не дивно, але їх результати у вправах на гнучкість теж покращали. Вчені називають це «покращенням адаптації у відповідь на тренувальне навантаження», а в побуті ми звикли називати це просто прогресом.

Висновки

  • Навіть якщо ваша добова калорійність залишається незмінною, але ви споживаєте більше білка, то отримуєте покращення тренувальних результатів і за інших рівних умов спалюєте більше жиру на животі.
  • Старе добре емпіричне правило “2 грами білка на кілограм ваги на день” знову було підтверджено наукою. До того ж працює воно і для набору м’язової маси, і для спалювання жиру.
  • Якщо 3-4 прийоми їжі на день вам незручні, замініть подин з них протеїновими коктейлями. Інше дослідження цієї ж групи вчених показало, що протеїнові добавки і джерела цільного дієтарного білка однаково ефективні для цілей, що нас цікавлять.
попередня статтяТурецька томатна закуска, яка зникає зі столу за лічені хвилини
наступна статтяЩо робити, якщо кабачки нема куди подіти: спробуйте приготувати корисний сік
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я