5 найпоширеніших помилок при тренуванні преса

0
5 найпоширеніших помилок при тренуванні преса
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тренування для преса найпоширеніші та ефективніші для певної групи м’язів, проте це не означає, що просте качання преса призведе до задовільних результатів. Є низка помилок, які здійснюються спортсменами, зокрема новачками, коли тренування доходить до прокачування преса.

Часто тренування поділяють на чоловічі та жіночі, оскільки варіюється їх навантаження та користь, проте це не завжди підходить для тренувань преса. Так, при однакових тренуваннях результат може бути різним, але це залежить виключно від фізіології, а не від тренувань.

Люди часто починають виконувати заняття для преса виключно для того, щоб отримати гарний естетичний ефект, красивий прес із так званими «кубиками», однак, щоб досягти бажаного чоловікам і жінкам доведеться робити різні акценти на тренуваннях (це знову ж таки обумовлено фізіологічними процесами). Зокрема у жінки мінімальний відсоток підшкірного жиру завжди більший, а тестостерону, який відповідає за розподіл жирових тканин навпаки менше, тому для них актуальніше зосередитися на техніці, ніж на кількості, тоді як чоловікам підійдуть найпростіші тренування в оптимальній кількості.

Крім помилок, які можна зробити, варто пам’ятати про те, що прес можна перекачати. При такому стані, як би не збільшувалося і не урізноманітнювалося навантаження, такі тренування  не нестимуть ніякого ефекту. У більшості випадків це відбувається через те, що вправи на прес виконуються дуже часто і м’язи просто не встигають відпочивати. Усе це негативно позначається на них. Оптимальним періодом виконання вправ для преса 2-3 рази натиждень. При цьому неприємні відчуття повинні бути присутніми (особливо у новачків), але не повинно бути спазмів або судом.

Важливо, щоб м’язи адаптувалися до навантаження правильно і поступово.

І важливо також пам’ятати про те, що жир при накачуванні преса не зникне, про що власне забуває більшість людей.

Основні помилки під час роботи з м’язами преса:

• Відсутність правильної інформації та кваліфікованого тренера, що призводить до неправильних навантажень, відсутності результату та травм.
• Якщо людина не залишає зону фізичного комфорту, тренування не будуть мати сенсу, в основному це стосується звикання до навантажень (тому їх необхідно поступово збільшувати).
• Повністю вирівнювати спину під час занять не можна, оскільки це не дозволить м’язам правильно скорочуватися, що призведе до неефективності навантажень.
• Важливо, щоб заняття правильно чергувалися з відпочинком, до того ж важливим є їх правильне виконання. Не можна поспішати при виконанні вправ а робити їх вдумливо і відчувати свої м’язи.
• Якщо займати виключно пресом, не підключаючи додаткові фізичні навантаження ефект буде нульовим.

попередня статтяБлогерка показала ефективний спосіб вивести пляму від маркера
наступна статтяНі, годинник не “цокає” або як відповідати на нетактовні питання про сім’ю та дітей
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я