Як правильно вибрати і зберігати курку

0
Як правильно вибрати і зберігати курку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Курка – це найбільш популярний продукт серед господинь. З неї можна приготувати різноманітні кулінарні шедеври.

Але зберігати курку необхідно правильно, щоб вона швидко не зіпсувалась. Розберемося з основними особливостями питання докладніше.

Як вибрати курку

Ви можете придбати охолоджене або заморожене м’ясо. До вибору курки необхідно поставитись відповідально, щоб не шкодувати потім про марно витрачені гроші.

На тушці не повинно бути плям синього кольору, а також ушкоджень. Також не варто купувати курку з жовтуватою шкіркою, адже це говорить про те, що продукт занадто жирний.

Намагайтеся не купувати заморожену курку занадто часто. Охолоджене м’ясо вважається доречним вкладенням грошей, адже ви не можете бути впевненими в тому, що воно справді свіже.

Зверніть увагу на упаковку, в якій знаходиться курка. Вона має бути максимально міцною та щільною. Якщо ви не плануєте відразу ж готувати м’ясо, варто розрізати тушку на порційні шматочки, розкласти їх по пакетикам і відправити в морозильну камеру.

Також необхідно звернути увагу на такі важливі моменти:

  • якщо поверхня тушки слизька або липка, не потрібно купувати таку курку, оскільки великий ризик харчового отруєння;
  • варто натиснути на тушку, а вм’ятина, що з’явилася, свідчить про продукт не першої свіжості;
  • якщо ви потерли курку і бачите, що з’явився слиз, не купуйте її.

Важливо звернути увагу на те, який запах походить від курки. Якщо ви явно відчули нотки оцту або хлорки, залиште продукт на полиці в магазині, оскільки він точно не першої свіжості.

Як правильно зберігати курку

Продукт потрібно правильно зберігати доки він не піддасться термічній обробці. При кімнатній температурі, м’ясо може зберігатися не більше двох годин, оскільки швидко активується процес розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Саме тому краще покласти тушку курки відразу в морозильну камеру або в холодильник.

Корисні поради, до яких варто прислухатися:

  • порційні шматочки потрібно упаковувати в пакети з дірками або в ємність з кришкою, виконану зі скла, щоб м’ясо не зіпсувалося і не придбало неприємного запаху;
  • курка повинна зберігатися на окремій полиці, адже тільки в такому випадку вона не вбере запахи інших продуктів;
  • перед тим як відправляти курку на зберігання, відокремте м’ясо від кістки, оскільки це дозволить надовго зберегти свіжим м’ясо.

Зверніть увагу на спеціальні вакуумні упаковки. Упакуйте в них курку, а потім покладіть її в контейнер із пластику. Усі порожнечі необхідно заповнити льодом. Термін придатності продукту, який зберігається відповідно до цього методу, буде довшим на кілька днів.

Термін зберігання курки в різних видах

Курка може бути сирою, відвареною, обробленою, цілою і так далі. Від її особливостей залежать терміни зберігання, тому варто взяти даний момент до уваги.

Ціла курка, чи шматочками

Якщо йдеться про охолоджену птицю, вона може зберігатися в холодильнику до п’яти днів. У морозильній камері м’ясо може зберігатись до семи місяців.

Ви зробили вибір на користь замороженої курки

Повернувшись додому, одразу помістіть її в морозильну камеру. Термін зберігання курки в цілому вигляді становитиме до восьми місяців. Якщо розрізати її на шматочки, то вона збережеться лише місяць.

Куряче філе може зберігатися у холодильнику протягом трьох днів. Заморожений продукт зберігається рік, але його необхідно добре запакувати.

Зберігання курки після розморожування

Можна розраховувати на тривалий термін зберігання продукту в морозильній камері. Але він значно скорочується, якщо м’ясо було розморожене. Не варто повторно відправляти курку до морозильної камери.

Тушка після розморожування повинна зберігатися лише у холодильнику трохи більше дванадцяти годин. Це зумовлено тим, що структура м’яса різко змінюється, тому воно дуже швидко псується. Скористайтеся продуктом для приготування різних страв, щоб не викидати його у відро для сміття.

Варена курка: як її зберігати

Строки зберігання вже вареної курки мінімальні. Все залежить від пакування, в якому знаходиться м’ясо. Крім того, важливу роль відіграє температурний режим. При +8 градусах курка залишиться свіжою максимум три дні.

За кімнатної температури варена курка може зберігатися не більше двох годин. Якщо ви покладете м’ясо в морозильну камеру, воно залишиться свіжим терміном до двох місяців.

попередня статтяРизики та небезпека використання природної мульчі
наступна статтяП’ять правил приготування якісного варення
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я