3 вправи, які марні для «прокачування» м’язів

0
3 вправи, які марні для прокачування м'язів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У ​​наш час стало модно тренуватися, слідкувати за раціоном, щоб отримате гарне тіло  і досягти певного визнання. Ціль зрозуміла, але способи її досягнення викликають деякі питання. Якщо робота із залізом та дієта для набору маси дають гарантований результат, існують вправи, які несуть лише поверхневу користь. Далі докладно про три вправи, які ніяк не допоможуть накачати м’язи.

Планка

Одна з найпопулярніших вправ серед ЗОЖ-активістів. Планка є важливою вправою для прокачування витривалості, але статична поза не сприяє набору маси. Планка не допоможе отримати рельєфний прес і скинути зайві кілограми на корпусі.

Планка одночасно напружує всі групи м’язів і не навантажує суглоби, проте не несе користі, крім поліпшення витривалості. Вправа втрачає всякий сенс під час тренувань для набору маси.

Стрибки на скакалці

Ще одна доступна і популярна вправа, яка може бути корисна для поліпшення загальних фізичних показників і витривалості, проте повністю втрачає сенс при наборі м’язової маси. Стрибки на скакалці витрачають занадто багато енергії і допомагають позбутися зайвої ваги, що є неприпустимим під час набору маси. Завдання полягає в тому, щоб зберігати якнайбільше калорій, а не спалювати їх з шаленим темпом.

Так само стрибки у великих кількостях можуть завдати шкоди колінним суглобам та хребту. Це застереження особливо актуальне для людей із травмами опорно-рухового апарату.

Бьорпі

Бьорпі – це вправа, яка покликана оцінити фізико-механічні можливості людини. З’явилася в середині 20 століття і набула масової популярності. Бьорпі напружує всі групи м’язів і значно покращує витривалість. Включає в себе 3 види вправ: стрибки, віджимання та планку.

Берпі можуть нести потенційну користь для тіла, але під час прокачування м’язів їхня цінність падає через велику потребу в енергії.

Можна без зупинок стрибати, тримати планку або стрибати, щоб покращити витривалість і позитивно вплинути на серцево-судинну систему, але наростити м’язи ці дії не допоможуть.

Коли справа стосується спорту, вправи підбираються залежно від бажаних результатів. Якщо мета – набрати максимальну масу, то допоможуть лише важкі вправи із залізом і білкова дієта.

попередня статтяЯк приготувати смачні вафельні трубочки на сковороді
наступна статтяНезвичайна заготівля з ягід і меду замість варення
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я