Як приготувати повітряні японські панкейки

0
Як приготувати повітряні японські панкейки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незвичайний варіант оладок із звичних продуктів. Родзинка страви у додаванні збитих білків, завдяки чому тісто виходить повітряним, а готові панкейки – м’якими та ніжними, наче суфле. Спробуйте!

Складові:

  • курячі яйця 2шт.
  • молоко 1ст. л.
  • цукор 2ст. л.
  • борошно 2ст. л.
  • розпушувач0.5ч. л.
  • вершкове масло20гр.
  • ванільний цукор за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт:

  1. Змішайте пшеничне борошно та розпушувач.
  2. Розбийте яйця та акуратно відокремте жовтки від білків.
  3. У глибокій мисці з’єднайте жовтки та молоко. Частинами, щоразу перемішуючи, всійте борошно з розпушувачем. Добре перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
  4. В окремій ємності з’єднайте яєчні білки та лимонний сік. Збийте суміш міксером на низькій швидкості 2-3 хвилини до отримання стійкої піни.
  5. Невеликими порціями, в 3-4 прийоми, додавайте цукор і продовжуйте збивати яєчні білки до “жорстких піків” (приблизно 3-4 хвилини).
  6. Додаючи приблизно по 1 ст. ложці, додавайте збиті білки в тісто.
  7. Перемішуйте тісто акуратно знизу вгору, щоб зберегти легкість та пишність маси.
  8. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні, змастіть олією, зменшіть вогонь до мінімального, викладіть тісто порціями по 2,5-3 ст. ложки на кожний панкейк. Влийте на дно сковороди 1-2 ч. ложки води (щоб отримати пару в процесі приготування). Прикрийте кришкою сковороду і готуйте панкейки на мінімальному вогні приблизно 5-6 хвилин, поки поверхня тіста не стане матовою, а низ не підрум’яниться.
  9. Потім акуратно підтягніть панкейки лопаткою і переверніть на інший бік. Влийте на сковороду ще 1-2 ч. ложки води. Прикрийте кришкою сковороду і готуйте панкейки ще приблизно 5-6 хвилин. Торкніться кінчиком пальця збоку панкейка: якщо тісто пружинить і не прилипає до пальця – готове. Повторіть процес з тістом, що залишилося.
  10. Повітряні японські панкейки готові. Перекладіть їх на тарілку і подавайте до столу, за бажанням полив медом або улюбленим сиропом, варенням, сметаною або ягодами.

Смачного!

попередня статтяНе викидайте гнилі яблука, використовуйте їх з користю для ґрунту
наступна статтяЯкі 10 продуктів варто виключити, щоб схуднути за місяць
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я