5 міфів про силові тренування

0
5 міфів про силові тренування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Силові тренування часто відлякують дівчат. Один з найпоширеніших страхів, що як тільки ви берете в руки гантелі, то відразу перетворюєтеся на качка з широкою спиною та потужними стегнами, втрачаючи жіночні контури. Фітнес-тренерка, Ксенія Літвінова переконує в зворотньому:

Я перетворюсь на культуриста

Щоб дівчина перетворилася на культуриста, вона має тренуватися, харчуватися та вести спосіб життя як культурист. Це дуже важко зробити. М’язова маса росте при поєднанні кількох умов – це найсуворіша білково-вуглеводна дієта, вивірена по грамах, і багато силового тренінгу. Наші грамотні клієнтки, худі стрункі дівчата, мріють про додаткові 1-2 кг м’язової маси, які роблять фігуру фактурною, допомагають спалювати зайві вуглеводи, дозволяють продовжити гормональну молодість. Але навіть їх досить складно отримати. Іноді потрібні регулярні тренування у кількості 3 на тиждень протягом півроку, щоб отримати заповітні 500 г м’язів. Культуристами вам не стати.

Можна травмуватися

Якщо планомірно тренуватися і дотримуватися правильної техніки виконання нічого такого не станеться. Головне, не форсувати події, не поспішати, слухати свого тренера та терпляче йти до результату. Не забувайте про розтяжку після заняття – це зніме больовий синдром.

Захочеться більше їсти

Їжа завжди вимагає контролю незалежно від того, тренуєтеся ви чи ні. Як правило, заняття спортом, навпаки, дають можливість більш вільно харчуватися. І головний бонус – треновані люди можуть собі дозволити зайву піцу чи келих ігристого, бо м’язи потребують більше їжі, ніж жир і кісткова маса. Наприклад, ваша подруга з м’язовою масою на 15% більше, ніж ваша, після вечірки з шампанським менше набрякатиме і не додасть ні у вазі ні в об’ємах. Безперечно, якщо це один випадок, а не система.

Варто покинути і мене рознесе

З точністю навпаки. Рознести може тільки в тому випадку, якщо ви, покинувши тренуватися, закинете і правильне харчування, збільшите свій добовий калораж. Як правило, якщо людина припиняє займатися і правильно продовжує харчуватися, то об’єми та вага навпаки можуть піти. Також без витратних тренувань ви просто не зголоднієте так, як після фітнесу.

Після зали вага збільшується

Вага додається, тому що самі м’язи стають важчими за рахунок більшої кількості води та глікогену в період відновлення в найближчі два-три дні. Це називається тимчасова гіпертрофія. Плюс, м’яз перебуває у більш скороченому положенні (укорочується), особливо після силового тренування. Тому краще робити затримку (розтяжка та 10-15 хвилин кардіо) після тренування. Через дві доби цей ефект пропадає і м’язи стають повертають собі поередню форму, вага знову знижується. Не забувайте, що фітнес це чудовий лімфодренаж, який не виконає жоден масажист чи апаратна методика для тіла. Ви не помітите цього після перших 2-3 занять, але трохи терпіння і фігура перетвориться на рельєфну та суху статуру, якщо хочете.

попередня статтяЯк використовувати корицю для приготування м’яса
наступна статтяЗнайдено найпростіший і найшвидший рецепт домашнього морозива
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я