Чому не вдається зменшити талію. Фітнес-експерт назвала 5 неочевидних причин

0
Чому не вдається зменшити талію. Фітнес-експерт назвала 5 неочевидних причин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осина талія – мрія буквальної кожної дівчини, але трапляється так, що строга дієта та інтенсивні фізичні навантаження ні на сантиметр не наближають до ідеалу. А в окремих випадках обєми навіть зростають. Чому це відбувається і як вирішити проблему, розповіла фітнес-експертка Ксенія Літвінова.

Спадковість

Якщо широка талія була у мами та бабусі і протягом усього життя її обєми не змінювалися на краще, то можна припустити, що це спадковий фактор і щось з ним зробити буде складно. Можна трохи скоригувати її розмір за допомогою тренувань, але краще полюбити себе такою, якою ви є, і загострити увагу на перевагах.

Вправи, від яких талія стає ширшою

Фізичні навантаження не завжди на користь талії. Навантажуючи косі м’язи живота, можна досягти того, що талія не тільки не зменшиться, а навпаки, зростатиме з кожним тренуванням. Ці м’язи кріпляться у нижній частині ребра і йдуть до лобкової кістки.

Які ж популярні вправи шкідливі для тонкої талії?

Бічні наклони

Нахили в сторони з обтяженням та різні варіанти згинання тулуба призводять до зростання косих м’язів. Альтернатива – скручування, коли лежачи на підлозі ви округляєте хребет і навантажуєте прямий м’яз живота. Слідкуйте за тим, щоб на животі не з’являвся “будиночок”, він повинен залишатися плоским. На саме скручування робіть видих, на розслаблення – вдих. Якщо виконувати цю вправу 3-4 рази на тиждень до появи печіння, дуже швидко можна помітити бажаний результат.

Присідання з великою вагою

Ця популярна жіноча вправа не тільки підтягує та зміцнює сідниці, а й призводить до зростання м’язів на талії. Тому, якщо метою є її зменшення, краще замінити присід на сідничний міст, а м’язи живота пропрацювати за допомогою планки з колін. Вихідне положення: поза «стола», руки під плечовими суглобами, коліна – під кульшовими, на видиху відривайте коліна від підлоги, на вдиху повертайте у вихідне положення. Ця вправа підходить для всіх, вона не навантажує хребет і дозволяє зробити м’язи живота рельєфними, а талію струнким.

Велику користь приносять розтягуючі та дихальні вправи. Вони не збільшують м’язову масу, але допомагають скоригувати обсяг талії.

Вісцеральний живіт

Часто причиною того, що розмір талії не зменшується стає вісцеральний жир в області живота. Це такий вид жиру, який знаходиться в черевній порожнині навколо внутрішніх органів. Навіть при різкому схудненні живіт може залишитися саме через нього. Цей жир підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та гіпертонії, а також виробляє токсини, що руйнують судини. Для видалення такого жиру знадобиться комплексний підхід: регулярні тренування, виключення з раціону вуглеводів, що легко засвоюються, і дотримання питного режиму. А також обов’язкова консультація лікаря, для виключення серйозніших захворювань та призначення індивідуального раціону харчування.

Продукти, які викликають здуття живота

Частина продуктів, що вживаються в їжу, призводить до того, що порушується нормальна робота ШКТ і утворюється велика кількість газів. Кишечник збільшується в об’ємах, росте живіт, а з ним і об’єм талії. Виключення із раціону житнього хліба, різних видів капусти, а також бобових або серйозне їх обмеження сприяє здуття живота. Але до проблем з підвищеним газоутворенням також можуть призвести захворювання ШКТ та синдром подразненого кишечника. Тут знову ж таки буде потрібно консультація лікаря.

Життя прекрасне і зайві сантиметри на талії не повинні затьмарювати його. Правильний комплекс вправ, дієта та з розумом підібраний гардероб завжди допоможуть!

попередня статтяЯк швидко та смачно приготувати пиріг з чорницею
наступна статтяЯк використовувати корицю для приготування м’яса
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я