Коли можна випити останню чашку кави перед сном

0
Коли можна випити останню чашку кави перед сном
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кава не прото допомогає «розбудити» організм — вона сприяє прискоренню обмінних процесів та жироспаленню. Крім того, напій багатий кількома видами різних кислот, які позитивно впливають на роботу мозку, серця та печінки.

Всі перераховані вище властивості дуже потрібні нам вранці, коли необхідно підбадьоритися. Однак, якщо зловживати кофеїном протягом дня, це може згубно вплинути на організм. Кава стимулює роботу серця, і, якщо випити її занадто багато, є ризик сильного підвищення тиску та збільшення частоти серцевих скорочень. Надлишок кофеїну так само може спричинити занепокоєння і тривогу і, як не дивно, втрату концентрації та працездатності. Ще один істотний ризик – зневоднення організму. Кава має потужну сечогінну дію, тому з кожною чашкою кави необхідно випивати велику склянку чистої води. Це захистить вас від неприємних наслідків зневоднення: набряків та слабкості.

Лікарі не рекомендують пити більше двох чашок кави на день: можна сміливо випивати одну зранку та одну в обід. У період особливо напруженої роботи можна додати ще одну в середині дня, але не варто робити це на постійній основі. У цьому випадку закономірно постає питання: а коли можна випити останню чашку кави? Якщо зробити це занадто пізно, дія кофеїну не встигне пройти до ночі, і ви відчуватимете проблеми зі сном.

Згідно з останніми науковими даними, на розпад кофеїну в крові в середньому потрібно близько шести годин, а потім ще чотири на його виведення з організму. З цього випливає, що остання чашка кави має бути випита за 10 годин до сну. Але це в ідеальному світі. Насправді ж, в умовах жорсткого робочого графіка, це практично неможливо. У цьому випадку фахівці рекомендують не вживати кофеїну хоча б за 6 годин до сну. Звичайно, за цей час він не зможе повністю вивестися з організму, проте його дія значно ослабне, і ви зможете спокійно заснути.

попередня статтяДжесіка Альба вдягла штани, які роблять стегна втричі ширшими
наступна статтяНосить міні і ходить в клуби: бабуся з Британії виглядає молодшою ​​за своїх дітей
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я