...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати незвичний десерт під назвою індійське бурфі

Як приготувати незвичний десерт під назвою індійське бурфі

Підпишіться на нас:

Бурфі – традиційна індійська молочна насолода. Готують її за допомогою тривалого уварювання молока, з додаванням цукру.

Якщо ж у вас не так багато часу, то можна скоротити уварювання, додавши в рецепт сухе молоко. В результаті вийдуть ніжні молочні ласощі зі смаком пломбіру.

Як приготувати

Щоб приготувати молочне бурфі, знадобиться:

  • 200 г вершкового масла,
  • 200 г цукру,
  • пакетик ванільного цукру,
  • 225 мл жирних вершків (35% або домашньої сметани)
  • 450 г сухого молока (25%).

Оскільки сухе молоко – основний інгредієнт, воно має бути відмінної якості, щоб не зіпсувати смак страви. Зокрема, не повинно містити рослинних добавок, а жирність сухого молока повинна бути не менше 25%, інакше бурфі просто розтечуться.

Для прикраси знадобиться трохи смаженого горіха кеш’ю. Також бурфі обвалюють у кокосовій стружці, можна додати до нього малину, какао, родзинки, на ваш смак.

Спочатку треба розтопити у каструлі вершкове масло. Потім додати весь цукор. Все це гріти, помішуючи до розчинення цукру. Коли він розчиниться у маслі, треба додати жирні вершки. Після закипання суміші варити ще приблизно 5 хвилин.

Потім масу потрібно зняти з вогню та дати їй охолонути до кімнатної температури. Коли вершкова суміш охолола, до неї додаємо порціями натуральне (але не рослинне!) сухе молоко. Далі масу потрібно збити потужним міксером.

У міру додавання сухого молока суміш буде гуснути і стане занадто щільною, тому треба стежити, щоб міксер не перегрівся. Якщо ж додати недостатньо сухого молока, то помадка (бурфі) вийде вязкою і не застигне.

Такий невдалий результат можливий у разі, якщо сухе молоко неякісне. Далі форму треба застелити плівкою, викласти туди збиту вершкову суміш. Потім вирівняти вологою рукою по поверхні.

Далі – поставити помадку в морозильну камеру до застигання. Це займе близько півгодини. Коли бурфі дістали з морозилки, потрібно на поверхні розмітити лінії, по яких нарізатимуться ласощі. На кожен квадрат або прямокутник (на ваш смак) необхідно викласти горіх (кеш’ю, мигдаль або фундук). Причому горіх потрібно трохи втопити в масі.

Для повного застигання ставимо суміш у холодильник, а можна й у морозилку, на ніч. Коли помадка добре застигла, її можна нарізати на порції. Зберігати ласощі також краще в холодильнику.

Ця молочна помадка дуже ситна та смачна.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...