8 «дієтичних» продуктів, від яких гладшають

0
8 «дієтичних» продуктів, від яких гладшають
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ти теж купуєш «смаки для тих, хто худне» і гордо жуєш хлібці зі словами «я на дієті»? Але як би не так!Але навіть “мінімум калорій і 0% цукру” можуть потай додати сантиметри на талії.

Любителі фітнесу вже давно довели: регулярні заняття у спортзалі не здатні забезпечити ідеальну підтягнуту фігуру. Тут ніяк не обійтися без правильного харчування, адже тренування не зроблять гарний прес та осину талію, якщо тріскати після них солодощі.

Однак навіть дієтичні, на перший погляд, продукти не є низьковуглеводними за своїм складом. Саме про них ми й поговоримо у цьому матеріалі.

У стаканчику йогурту – три ложки цукру

Якими б корисними нам не рекламували йогурти, в магазині потрібно завжди вивчати етикетку, а точніше склад продукту. Перший же стаканчик полуничного йогурту, що сподобався, з написом «легкий» видає нам: увага — 16 грамів сахарози. Вважай, це три (!) повні чайні ложки цукру. Парочка таких йогуртів щодня, і “прощавай, гарна фігура”!

Що робити: краще купувати натуральні йогурти, тобто без усіляких добавок. У їх складі, як правило, тільки молоко, закваска, загусники і жодних цукрів. Підсолодити такий десерт можна жменькою улюблених ягід або свіжоприготованим пюре з яблук, груш. До речі, варення та джеми теж під забороною. Інакше ризикуєш отримати той самий «дієтичний» йогурт із супермаркету.

Мюслі: калорій, як у шоколаді

Почати ранок з хрустких пластівців – це чудово і корисно. З першим твердженням ще можна погодитись, а ось з другим… Багато мюслів, які продають сьогодні в магазинах, пройшли термічну обробку. Простіше кажучи, їх обсмажили у солодкому сиропі. Де ж тут користь? Додай до цього всякі добавки у вигляді кукурудзяних пластівців, шматочків шоколаду, рисових кульок, родзинок і отримаєш майже 500 калорій. Це все одно, що з’їсти цілу плитку молочного шоколаду. А якщо ще захочеться навернути омлет із сосисками чи молочну кашку? Вийде надто калорійний сніданок.

Що робити: замість мюслі можна приготувати звичайну вівсянку і додати до неї шматочки улюблених фруктів або жменьку горіхів. Так вдасться і фігуру зберегти, і непогано заощадити.

Хлібці – це той самий хліб?

Якщо дівчина їсть хлібці – значить, вона на дієті. Важко не погодитись. Тільки є одне “але”. У гонитві за великим попитом деякі виробники за ЗОЖний продукт видають практично звичайний буханець хліба. У складі таких хлібців є пшеничне борошно, дріжджі, і навіть маргарин! Навіщо ж тоді хрумтіти сухарями, коли можна з тим самим успіхом з’їсти скибу улюбленого хліба? Погодься, останній куди смачніший.

Що робити: завжди звертай увагу на склад. Справжні корисні хлібці роблять із цільного зерна та злаків. Допустимо додавання клітковини та натуральних ароматизаторів.

Морозиво без цукру – таке буває?

Морозиво – ще один камінь спотикання. От би воно було без цукру і з мінімумом калорій… І таке морозиво справді знайшлося, але хоч у складі й не виявилося підступного цукру, зате за вмістом вуглеводів «дієтичний» пломбір майже вдвічі випередив свого побратима у вафельній склянці — 19 грамів вуглеводів проти 30. До речі, калорій у ньому виявилося не набагато менше, ніж у звичайному пломбірі, та й по смаковим якостям він виявився так собі.

Що робити: без докорів совісті та із задоволенням дозволяти собі справжній пломбір. Звичайно, в помірних кількостях, і бажано, щоб у складі не було рослинних жирів.

Шоколад, не темни!

Коли дуже хочеться солодкого, навіть на дієті можна дозволити собі пару кубиків гіркого шоколаду. Щоправда, вибирати його треба правильно. Найбільше користі і менше цукру в гіркому шоколаді, причому чим вищий відсоток какао, тим краще. Але не плутай гіркий шоколад із темним! У темному шоколаді багато цукру і всяких добавок, які, швидше за все, не пройдуть безслідно для талії.

Що робити: вибирати гіркий шоколад із вмістом какао від 70% і дивитися, щоб склад продукту був якомога коротшим. Ідеально, коли шоколад містить какао, какао-масло, натуральний ароматизатор та трохи цукру. До речі, що далі він стоїть у списку інгредієнтів, то менше його додали виробники.

ДЖЕРЕЛОWday
попередня статтяЗнаки зодіаку, яким пощастить в 2022 році
наступна статтяЯк правильно вживати цінну спецію куркуму
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я