Що робити, щоб баклажани не вбирали олію під час смаження

0
Що робити, щоб баклажани не вбирали олію під час смаження:
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді здається, що під час смаження баклажани перетворюються на губки, що ненаситно вбирають олію.

Багато хто любить цей фіолетовий овоч, але не всім подобається його готувати саме через цю “олійну” особливість. Все тому, що страва в результаті виходить калорійною, важкою і не дуже корисною для здоров’я. Однак проблем, що не вирішуються, не буває, навіть у кулінарії.

Досвідчені господині знайшли вихід і з такої ситуації.

Дві поради, щоб баклажани не вбирали зайву олію:

1. Баклажани поріжте тонкими скибочками. Посоліть і залиште на 30 хвилин, а потім злийте рідину. Дно сковороди за допомогою пензлика покрийте невеликим шаром олії. У процесі смаження олію не доливайте: баклажанам не буде, що втягувати, але при цьому приготуються рівномірно і будуть м’якими.

2. Яєчні білки збийте за допомогою виделки. Потім пензликом нанесіть білки тонким шаром на баклажани з двох сторін. Овочі смажте на сковороді, як завжди. Білок виконає функцію своєрідного кляру, який захищає баклажани від зайвого вбирання олії.

А ще радимо не забувати викладати після смаження баклажани на паперові рушнички — універсальний спосіб боротьби із жиром під час готування.

попередня статтяЯк збирати огірки, щоб не пошкодити стебло та збільшити термін зберігання овочів
наступна статтяЯк приготувати оригінальний овочевий рулет з баклажанів
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я