Без цукру: 5 кращих натуральних підсолоджувачів

0
Без цукру: 5 кращих натуральних підсолоджувачів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цукор – це чи не єдиний продукт, який не приносить жодної користі: ні білків, ні жирів, ні вітамінів – тільки швидкі вуглеводи і високий глікемічний індекс. Крім того, надмірне вживання цукру може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. На щастя для всіх любителів десертів, білий цукор можна замінити чимось не менш солодким, але менш шкідливим. Натуральних альтернатив білому цукру – безліч.

Стевія

Цей натуральний підсолоджувач виготовляється з листя стевії, рослини, що росте в Південній Америці. Стевію обожнюють спортсмени, моделі та всі, хто підраховує калорії, тому що їх тут немає. Калорійність стевії справді нульова, а з мінусів можна назвати хіба що невелику гіркуватість. Стевію можна додавати в чай, каву, випічку та інші страви. Це 100% натурально та абсолютно нешкідливо для організму.

Сироп топінамбуру

Топінамбур зовні схожий на картоплю. З його бульб виготовляють солодкий сироп, що за смаком нагадує квітковий мед. Сироп містить пектини, які нормалізують обмін речовин, а також органічні кислоти.

Фініковий сироп

Прекрасна альтернатива цукру. Насичений корисними вітамінами, калієм, магнієм, фосфором. Фініки і самі по собі гарні як підсолоджувач – просто додайте їх у кашу чи смузі. Але варто враховувати калорійність цих фруктів та досить високий глікемічний індекс.

Кленовий сироп

Ще один натуральний підсолоджувач, багатий мінералами, мікроелементами і вітамінами групи В. Він стане чудовим доповненням до вашої улюбленої каші або йогурту, але захоплюватися їм все ж таки не варто, тому що калорійність сиропу досить висока.

Сироп ріжкового дерева

Сироп ріжкового дерева містить велику кількість мінералів і вітамінів і має смак, що нагадує шоколад. Сироп стане справжнім порятунком для тих, хто страждає на алергію на солодке.

Чим не слід замінювати цукор

До списку корисних альтернатив цукру часто потрапляє сироп агави, хоча дієтологи рекомендують його остерігатися. Крім вітамінів та мінералів, у сиропі міститься 90% фруктози, що може вплинути на організм не менше, ніж білий цукор.

попередня стаття“Копняк під зад”: столітня канадка поділилася своїм секретом довголіття
наступна стаття6 ознак нестачі вітамінів в організмі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я