4 способи спалювати більше калорій у спеку, без особливих зусиль

0
4 способи спалювати більше калорій у спеку, без особливих зусиль
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли стовпчик термометра перетинає позначку в 30 градусів, все, що ми можемо робити – це пасивно лежати десь на пляжі чи в тіні. Тим не менш, спекотне літо – чудовий час, щоб привести себе у форму. Розповідаємо, що треба робити, щоб спалювати більше калорій у спеку.

Вставайте раніше

Спорт у спеку не лише мало ефективний, а й небезпечний для серця. За високих температур навантаження на серцево-судинну систему зростає в рази, тому із заняттями варто бути обережними. Класний спосіб – рано встати і зайнятися повільним спортом: йогою, розтяжкою або пілатесом. Останній, до речі, чудово допомагає спалити калорії, хоч і не потребує занять у режимі високої інтенсивності.

Увімкніть кондиціонер

У нашому організмі є бурий жир. На відміну від «накопичувального» білого, він допомагає позбавлятися зайвих калорій. Якщо вірити дослідженням, проведеним в університеті Швеції, активність бурого жиру дуже залежить від температури. Якщо вона у вашому приміщенні буде в районі 18-20 градусів, витрата калорій (навіть за відсутності серйозних навантажень збільшиться на 20%).

Пийте воду

Для ефективного спалювання калорій організму потрібна рідина. У спеку особливо важливо постійно пити воду, оскільки витрачається організмом вона досить швидко. Крім того, якщо ви постійно вставаєте зі свого місця, щоб дійти до пляшки з водою або кулера, це стане додатковим навантаженням.

Їжте кавун

Рада може здатися дивною, але має наукове обґрунтування. Дослідження, проведені в університеті Кентуккі, показали, що кавун впливає на інтенсивність спалювання жиру в організмі. Він підтримує належний рівень рідини в організмі, дає енергію (нехай і за малої калорійності), а також прискорює відновлення м’язів після тренування.

попередня стаття“Секретний” спосіб реанімувати зів’ялу моркву
наступна статтяЯк зварити рис розсипчастим та смачним: 4 правила та 4 помилки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я