3 причини, чому влітку худнути виходить швидше, ніж узимку

0
3 причини, чому влітку худнути виходить швидше, ніж узимку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви не встигли схуднути до літа, то нічого страшного. Ще є шанс привести себе у чудову форму до закінчення пляжного сезону. У теплу пору року набагато простіше скинути зайву вагу, і на це йде набагато менше часу, ніж, наприклад, узимку.

Ксенія Литвнова, тренер фітнес студії “Фактура”: «З усією впевненістю можу сказати, що саме в теплу пору року процес схуднення йде набагато легше і швидше. Це відбувається за рахунок трьох факторів:

  1. збільшується швидкість обміну речовин – у теплу пору року витрачати енергію виходить набагато швидше, а від цього залежить прискорення роботи метаболізму і розставання з зайвими кілограмами;
  2. висока рухова активність і потовиділення – можливість тривалих піших або велопрогулянок дозволяє витрачати більше калорій, а отже швидше худнути;
  3. у літніх сезонних продуктах більше вітамінів та клітковини – це позитивно позначається на травленні та обмінних процесах.

Всі ці фактори можуть не спрацювати, якщо нехтувати збалансованим харчуванням (у раціоні має бути баланс між білками, жирами, вуглеводами та клітковиною), бути в дефіциті чи профіциті вітамінів і не приділяти достатньої уваги фізичним навантаженням (якщо немає можливості ходити до тренажерної зали, відвідувати групові або індивідуальні заняття, то гуляйте, роблячи не менше 10 000 кроків на день). Якщо не дотримуватися цих правил, то буде неймовірно складно налагодити процес схуднення будь-якої пори року».

“Влітку вдосталь дозрівають овочі, фрукти та ягоди. З ними набагато простіше відмовитися від вживання фастфуду та іншої шкідливої ​​їжі, що провокує спрагу”

попередня статтяЯк за допомогою оцту позбутися запаху риби і цибулі
наступна статтяЩо робити, щоб ягоди з пирога не розтікалися
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я