9 причин спробувати скандинавську ходьбу, якщо вам ще немає 30

0
9 причин спробувати скандинавську ходьбу, якщо вам ще немає 30
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багатьом здається, що ходьба з ціпками – нудне заняття для людей похилого віку і катування – для молодих. Але в багатьох країнах так не рахують, і з палицями там ходять усі. А ще це чудова альтернатива, щоб не втрачати хватку, якщо звичні тренування набридли. Перед вами – список вагомих причин спробувати скандинавську ходьбу вже сьогодні.

Не потребує великих витрат

На ходьбу з ціпками не потрібно витрачати багато коштів. Навчання триває недовго і вимагає великих витрат. Опанувати всі нюанси можна буквально за три-чотири заняття.

Підходить для будь-якого сезону

Займатися скандинавською ходьбою можна цілий рік, незалежно від погоди та ландшафту. Для велосипеда, наприклад, потрібна певна погода, для лиж потрібен сніг. У випадку зі скандинавською ходьбою достатньо взяти палиці та вирушити на прогулянку, коли є вільний час та можливість. Тут ви собі господар і можете регулювати свій режим дня.

Демократична

Молоді люди, найчастіше студенти, не мають зайвих грошей для покупки абонементу в спортзал. Ходьба з палицями чудово замінює бігову доріжку і також дозволяє змінювати темп і швидкість, нарощувати навантаження, ходити пересіченою місцевістю. Тому рекомендуємо замінювати задушливі зали на скандинавську ходьбу на свіжому повітрі.

Оздоровлює

Це ще одна важлива перевага. Часто молоді люди багато часу проводять за комп’ютером, навантажуючи хребет. Від нескінченного сидячого способу життя, перш за все, страждає комірцева зона. Ходьба у цьому плані дуже рятує. В чергову перерву можна відлучитись на невелику прогулянку.

Допомагає боротися зі шкідливими звичками

Скандинавська ходьба – відмінний засіб боротьби з курінням. Заняття зміцнює серцево-судинну систему та легені, дозволяє добре продихатися. Так набагато простіше позбутися шкідливої ​​звички. Курці, які починають займатися на свіжому повітрі, легше переносять боротьбу із залежністю.

Поступово навантажує м’язи

Теж приваблива особливість, оскільки під час ходьби навантажуються як ноги, так і руки теж входять у роботу. Плюс можна розвантажити хребет після сидячої роботи, дбайливо поставитися до своїх суглобів, підтримати м’язовий тонус. Тут головне – регулярність. В ідеалі три-чотири рази на тиждень по 60-90 хвилин.

Дає свободу самовираження

Ще одна важлива річ – психологічний аспект. Багато хто соромиться ходити у фітнес-клуб через страх зустріти там аполлонів і афродит з ідеальними фігурами. У разі скандинавської ходьби не потрібно соромитися свого тіла. Ходьбою захоплюються такі ж звичайні люди, які хочуть бути здоровими та підтягнутими.

Відкриває перспективи

Інший важливий момент – усі молоді люди можуть брати участь у змаганнях незалежно від своєї початкової фізичної підготовки. Кожен може посісти призове місце. А змагальний аспект дуже важливий для тих, хто любить не лише брати участь, а й перемагати. І скандинавська ходьба дає усі ці можливості. Можна посоперничати у техніці ходьби, де взагалі не важливі фізичні параметри – лише ваші вміння.

Це модно

Багатьох приваблює тренд на ходьбу з ціпками. Адже останнім часом заняття набирає популярності. Ще років 10 тому всі сміялися з нього, але зараз все більше молодих людей розуміють користь скандинавської ходьби.

попередня стаття“Пишні” булочки до чаю за 30 хвилин: рецепт на кожен день
наступна статтяЯк підсмажити цибулю, щоб вона набула гарного кольору
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я