...
ГоловнаЗдоров'яЧому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Підпишіться на нас:

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі вихідні, напередодні понеділка здається, що сил не залишилося зовсім. Чому так відбувається? В усьому винні сонячні промені.

“Сонце викликає низку змін, в результаті яких нашому організму доводиться працювати інтенсивніше, що призводить до втоми”, – розповіла дерматолог HuffPost Хізер Д. Роджерс.

Поки ви впевнені, що перебуваєте на відпочинку, ваш організм працює над зниженням температури тіла.

Прискорене дихання, серцебиття і рясне потовиділення — три «симптоми», що тіло працює над стабілізацією температури, що потребує додаткової енергії.

“У крайніх випадках, коли наші тіла не можуть ефективно охолоджуватися, у людей може розвинутись гіпертермія або пов’язані з перегріванням травми та захворювання”, — пояснив доктор Шеньгі Мао з медичного центру при Університеті Огайо. — «На сонці ми швидше втрачаємо воду, тому більш схильні до зневоднення», — підкреслив експерт. “Коли ми зневоднені, наш організм посилено працює, щоб виконувати свої нормальні функції, наприклад, перекачувати кров, що може викликати у нас відчуття втоми”, – вважає доктор Мао.

Ще більше порушити водний баланс можуть вживання алкогольних напоїв та напоїв з кофеїном. Крім того, алкоголь є депресантом – «гальмує» роботу центральної нервової системи, викликаючи ще більшу сонливість.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного сечовипускання, головного болю...