...
ГоловнаКулінарія8 причин, через які млинці не виходять смачними

8 причин, через які млинці не виходять смачними

Підпишіться на нас:

Млинці можуть “не вийти” з різних причин, і навіть тому, що у кулінара нікчемний настрій. Але це ближче до метафізики. Розкажемо, чому млинці рвуться та пригорають.

Сода

Хочете спекти тонкі млинці на молоці – забудьте про соду. Її використовують у тому випадку, якщо тісто замішують на кефірі, щоб млинці вийшли пишнішими.

Жирність молока

Чим вище відсоток жирності, тим більше шансів, що млинці прилипнуть до сковороди. Найкраще використовувати молоко не вище 2,5% жирності або молочну сироватку.

Тісто має постояти

Якщо почати пекти млинці відразу після замішування тіста, то вони не будуть вас “радувати”. Зачекайте хвилин 15-20 перед смаженням і тоді кожен млинець буде тримати форму.

Багато цукру

Це завжди і у всьому на шкоду. Млинці підгоряють, сирники розповзаються, та й організм страждає. В ідеалі на 200 мл тіста беруть трохи більше 1,5 ст. л. цукру.

Масло

На вершковому маслі млинці не смажать – з вершковим маслом млинці смачніше їсти. А смажать на мінімальній кількості рослинної олії або навіть на протертій шматочком картоплі сковороді.

Послідовність

Спочатку збивають яйця, їх змішують із молоком і лише потім додають борошно. Якщо млинці рвуться, значить муки мало.

Багато яєць

Багато яєць – це значить смачно. Такі млинці виходять дуже щільними та важкими. Максимальна кількість – це 1-2 яйця.

Температура

Усі інгредієнти потрібно попередньо дістати з холодильника та дати “дійти” до кімнатної температури. Це стосується молока, води та яєць.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...