...
ГоловнаЗдоров'яЧи варто пити каву з маслом, щоб схуднути

Чи варто пити каву з маслом, щоб схуднути

Підпишіться на нас:

«Бронекава» — один із найбільш згадуваних напоїв останніх років у прихильників кетодіжєти, його рекомендують усім, хто хоче позбутися тяги до солодкого та схуднути. Але, як завжди, без нюансів у питанні «як скинути вагу» не обійшлося. Про них і поговоримо!

Чи можна пити каву з маслом? Поціновувачі “бронекави” вважають, що навіть потрібно! Блогери не перестають розповідати про результати схуднення на каві з вершковим маслом і рекомендують спробувати її всім, хто не може взяти себе в руки та налаштувати харчування.

Існує кілька варіантів, як приготувати каву з маслом. У класичному способі до свіжої чорної кави додається чайна ложка вершкового масла. При бажанні вершкове масло можна замінити на кокосове, масло з середньоланцюжковими тригліцеридами МСТ (чистіший і поживний різновид кокосового і пальмового масла) або ж на масло гхі, якщо є непереносимість лактози. Напій варто випити відразу після того, як масло розчиниться. Важливо не додавати до нього ніяких топінгів і не доповнювати чимось ще.

Загальна рекомендація – пити каву з маслом натще. Вважається, що бронекава відмінно замінює класичний сніданок. Він допомагає знизити кількість вуглеводів у раціоні та врегулювати апетит.

Після каші, бутербродів та інших швидких, але незбалансованих видів сніданку ми невдовзі знову хочемо їсти — і не можемо спокійно дочекатися обіду, не стягнувши чогось смачненького до чаю. Рецепт кави з маслом для схуднення забезпечує «правильну» енергію: не підвищує цукор у крові, не стомлює і підтримує процес кетозу — стану, при якому організм «живиться» власними жирами, що допомагає скинути вагу.

Хто придумав каву з маслом для схуднення

Насправді «бронекава» називається «Bulletproof Coffee» (куленепробивна кава). Приблизно 10 років тому її вигадав та запатентував американський біохакер Дейв Еспрі, який заявляє, що збирається дожити до 180 років.

Дейв дотримується принципів палео- та кето-дієти зі зниженим вмістом вуглеводів, і на їх основі вигадав власний план харчування – «Bulletproof Diet». Під такою назвою Еспрі випустив кілька книг і створив продуктовий бренд, в асортименті якого є в тому числі і кава, яка «не містить токсинів».

Рецепт кави з маслом Дейв вигадав під час подорожі на Тибет, коли скуштував національний напій — чай із додаванням масла з молока яка. Такий чай тибетці вживають перед довгими походами у гори, де потрібно мати особливу ​​витривалість. Біохакер трохи змінив східний рецепт – і став суперзіркою велнес-світу!

Доведена користь кави з маслом

Шанувальники бронекофе приписують напою чудодійну силу у боротьбі із зайвою вагою та низкою хронічних захворювань. Свого часу Дейв Еспрі взагалі стверджував, що вживання «бронекави» може підвищувати IQ — звичайно, разом із дотриманням інших принципів його системи. Кажуть, що день, розпочатий із чашки бронекофе, починається набагато легше і продуктивніше: працездатність зростає, а ясність розуму зберігається без необхідності витрачати час на сніданок та перекушування до обіду.

Каву з маслом рекомендують пити під час інтервального голодування — щоб добре почуватися під час тривалої відмови від їжі та мінімізувати ризики зірватися на вуглеводні перекушування.

Насправді ефективність кави з маслом для схуднення має мало наукових підтверджень. Наприклад, у науковому огляді, в якому розглядалися дослідження впливу бронекофе на організм, проведені з 2010 по 2023 рік, було заявлено, що на когнітивні функції значно впливає звичайна чорна кава.

«Ймовірний вплив бронекофе на голод, ситість, витрату енергії та окислення жирів в організмі залишається сумнівним — насамперед через додаткове споживання калорій, що нівелює будь-які потенційні переваги», — резюмується в науковій роботі.

Адже кава з маслом містить чимало калорій: мінімум 200 ккал на одну чашку плюс 20 грамів насичених жирів, що становить приблизно чверть (або третину, залежно від твоєї ваги) щодобової норми споживання жирів. Така ж кількість жиру міститься в 2 яйцях або в невеликому авокадо, які, напевно, дають насичення на довше, ніж напій без нічого.

До того ж не варто забувати, що кава з маслом має чимало протипоказань. Наприклад, її не варто вживати при підвищеному холестерині чи наявності захворювань шлунково-кишкового тракту. У другому випадку кава може спричинити неприємні побічні ефекти, з яких ти навряд чи хочеш розпочати свій ранок.

Тому, на жаль, бронекава — ще одна методика схуднення, яка хоче здаватися чарівною, але насправді вимагає такого непримного для багатьох підрахунку калорій. Її можна використовувати, якщо враховувати КБЖУ та можливі побічні ефекти. Однак швидше за все на вау-результат за рахунок бронекофе можуть розраховувати ті, хто загалом не любить щільно снідати. Хоча, логічно, що їм спокійно жилося і без кави з додаванням масла.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...